Revúca a Rožňava sú okresy, kde bol najnižší podiel pozitívne testovaných

Rožňava a Revúca sú okresy, ktoré patria do trojice, kde bol v rámci víkendového celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 zistený najnižší podiel infikovaných osôb. Na tlačovej konferencii o výsledkoch testovania o tom informoval premiér Igor Matovič.

„Najbledšou farbou sú označené okresy, ktoré mali najnižšiu pozitivitu. Tú mal okres Revúca (0,27 %), druhý bol okres Banská Štiavnica (0,28 %) a tretí okres Rožňava (0,29 %),“ konkretizoval Matovič. Pre porovnanie, najvyššiu pozitivitu mal okres Čadca, 3,22 %.

Nízku pozitivitu mal aj okres Rimavská Sobota (0,42 %), takže celý Gemer-Malohont je región, ktorý mal najnižšiu pozitivitu v rámci Slovenska.

Čísla pre Gemer boli nádejné už po prvom dni testovania, ako sme vtedy informovali. Ak budú platiť slová premiéra a odporúčania odborníkov, minimálne Revúca a Rožňava by sa druhému kolu testovania mali vyhnúť. Ešte v nedeľu Matovič spomínal jeden až tri okresy, ktoré by sa mohli druhému kolu vyhnúť. Dnes (2. 11. 2020) už v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo pripustil „možno 20 až 30 percent samospráv“. Rozhodujúce slovo v tejto veci bude mať Ústredný krízový štáb.

DOPLNENÉ 3. 11. 2020: Predpoklad sa naplnil, Gemer, Malohont i Novohrad sa druhému kolu testovania vyhnú. Viac píšeme v samostatnom článku.

One Reply to “Revúca a Rožňava sú okresy, kde bol najnižší podiel pozitívne testovaných”

  1. Pingback: Druhé kolo testovania na COVID-19 nebude v 25 okresoch

Pridaj komentár