POLTÁR: Námestie osloboditeľov zdobí vianočný stromček

POLTÁR – Námestie osloboditeľov v centre mesta od dnešného dňa zdobí nový vianočný stromček, ktorý osadili pracovníci Technických služieb Poltár, s. r. o. Ide o 9 metrov vysoký smrek obyčajný. Atmosféru blížiacich sa sviatkov umocňuje aj vianočná výzdoba, ktorá je pravidelným spestrením sviatočného obdobia. Informuje o tom mesto na svojej oficiálnej stránke. 

„Minulý rok sme výzdobu výrazne doplnili o nové svetelné prvky na stĺpoch verejného osvetlenia, pribudol aj vianočný anjel a majestátna vstupná brána. Tento rok sa bude niesť v znamení niekoľkých noviniek. Jednou z nich je vianočný svetelný koč ťahaný dvomi sobmi priamo na Námestí osloboditeľov. Spríjemní adventné obdobie nielen dospelým, ale aj najmä deťom. Ďalšou tohtoročnou novinkou bude aj ručne zhotovený adventný veniec s priemerom 3,2 m,“ píše sa na stránke mesta.

Ako ďalej doplnilo, mesto pravidelne zapaľuje sviecu na adventnom venci pred kultúrnym domom. Momentálne sa táto budova rekonštruuje a preto sa sviečka zapáli na Sklárskej ulici. Svieca sa zapáli v nedeľu 29. 11. 2020 za prítomnosti predstaviteľov cirkvi.

„Tento rok nebolo veľa možností na vzájomné stretnutia, preto si chceme nadchádzajúce sviatočné obdobie pripomenúť aj skrášľovaním verejných priestorov. Verím, že novinky, ktoré sme pre Poltárčanov a návštevníkov mesta pripravili, budú príjemným spestrením vianočného obdobia, ktoré prežijeme v našom meste ako jedna veľká rodina,“ povedala primátorka mesta Martina Brisudová.

Školákov a škôlkárov navštívi 4. 12. 2020 Mikuláš so svojim sprievodom. Okrem sladkých dobrôt prinesie aj prvok na ich školské dvory. „Do každej domácnosti tento rok doručíme jeden mestský kalendár, ktorý bude príjemným spoločníkom počas budúceho roka,“ dodalo mesto na záver.

Pridaj komentár