V Poltári bolo v sobotu 20 pozitívnych z vyše 2800 otestovaných ľudí

Sedem odberných miest v meste Poltár navštívilo v sobotu (31. 10.) dovedna 2 814 ľudí. Z celkového množstva vykonaných sterov bolo evidovaných 20 pozitívnych odberov, teda 0,71 %. Informovala o tom samospráva v tlačovej správe.

„Priebeh prvého testovacieho dňa hodnotím pozitívne. V prípade, že na niektorom z odberných miest chýbali ochranné pomôcky, zabezpečili sme ich z vlastných zásob. Darí sa nám vzájomnou spoluprácou s Ozbrojenými silami SR, zdravotníkmi, okresným úradom, políciou a naším dobrovoľným hasičským zborom zabezpečiť za pomerne krátky čas celú akciu,“ povedala primátorka Martina Brisudová.

Jedno odberné miesto v okresnom meste navštívilo v sobotu podľa údajov mesta priemerne 402 ľudí. „Najväčší záujem o testovanie bol evidovaný na odbernom mieste č. 1 (mestské futbalové ihrisko), kde sa prišlo dať testovať 543 ľudí,“ konkretizuje samospráva s tým, že v odberných tímoch pracovalo v sobotu 57 ľudí a v mestskom krízovom štábe pomáhali šiesti ľudia.

Odberné miesta v mestskej časti Zelené, ktoré v sobotu navštívilo 522 ľudí a ďalšie, v mestskej časti Slaná Lehota, v ktorom včera urobili 293 vyšetrení, zostali dnes zatvorené.
„Od 7:00 do 22:00 je tak v nedeľu k dispozícii päť odberných miest priamo v meste Poltár. Sú v areáli TJ Sklotatran, mestskej športovej hale, v budove Krištáľ a dve odberné miesta sú v areáli Základnej školy na Ulici slobody. Všetky sú v prevádzke a čakacie doby sú niekoľkominútové,“ avizuje mesto.

V piatich odberných tímoch pracuje 44 ľudí, z ktorých traja administratívni pracovníci sú poslancami mestského zastupiteľstva a zvyšok tvoria spravidla zamestnanci mestského úradu. Rovnako ako včera, tak aj počas dnešného dňa stravovanie odberných tímov zabezpečuje mestská samospráva v spolupráci s podnikateľskými subjektami.

Zdroj a foto: Mesto Poltár

Pridaj komentár