R. SOBOTA: Posledné dni počet nových prípadov COVID-19 výraznejšie vzrástol

RIMAVSKÁ SOBOTA – Výraznejším nárastom počtu nových prípadov ochorenia COVID-19 sa vyznačovali posledné tri dni v rámci okresu Rimavská Sobota. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Zatiaľ čo napríklad od 5. do 9. novembra 2020 sa počet nových prípadov v rámci okresu pohyboval od nula po 11, situácia sa zmenila v utorok (10. 11. 2020). Za uvedený deň pribudlo v R. Sobote 36 prípadov a v stredu mala až 50 prípadov. Nadpriemerný počet zistených ochorení bol aj včera (12. 11.), keď ich pribudlo 41. Keďže situáciu s COVID-19 v našich regiónoch sledujeme dlhodobo, môžeme povedať, že takéto čísla tri dni za sebou v tomto okrese ešte neboli.

Za všetky uvedené tri dni tak bolo v Rimavskosobotskom okrese dokopy 127 nových prípadov, čo je v rámci Gemera-Malohontu a Novohradu najviac. Pre porovnanie, v okrese Lučenec to bolo 59, v Rožňave 48, Revúcej 20, Veľkom Krtíši 18 a Poltári 15 nových ochorení. V porovnaní s najviac zasiahnutými okresmi v rámci celej SR je však aj Rimavská Sobota na tom dobre, keďže v nich sú nové prípady za posledné tri dni na úrovni okolo 280 až 330 (napr. Prešov, Žilina, Čadca či Bratislava).

Veríme, že nejde o nejaký nový trend a čísla v nasledujúcich dňoch opäť klesnú. Veď doteraz celý Gemer, Malohont i Novohrad patrili k pandémiou najmenej zasiahnutým regiónom, vďaka čomu sa tiež vyhli druhému kolu celoplošného testovania.

Zdroj: NCZI, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár