R. SOBOTA: V nemocnici sa narodilo tisíce dieťa v tomto roku, pomenovali ho Dávid

RIMAVSKÁ SOBOTA – V nemocnici Svet zdravia v Rimavskej Sobote sa narodilo v utorok 24. 11. 2020 tisíce dieťa v tomto roku. Rodičia mu dali meno Dávid. Informovala o tom Jana Fedáková, hovorkyňa sietí ProCare a Svet zdravia.

„Na svet prišiel krátko pred pol štvrtou ráno, necelú hodinu po príchode mamičky do rimavskosobotskej pôrodnice. Po narodení vážil 3380 gramov a meral 51 centimetrov,“ povedala Fedáková. Ako ďalej doplnila, mamičke Dorotke z Čerenčian prišiel pogratulovať aj riaditeľ nemocnice Richard Hrubý a novorodencovi podaroval plyšového macíka.

Okrem malého Dávida sa jeho mame Dorote narodilo aj dieťa pred tromi rokmi. Paradoxom je, že bola ubytovaná v tej istej izbe ako predtým. „Bola som spokojná a chválim celý pôrodný tím,“ dodala mamička.

V rimavskosobotskej nemocnici sa vlani uskutočnilo 1105 pôrodov. Najviac ich bolo v mesiaci september, a to 115. Chlapcov prišlo na svet viac ako dievčat a 11 mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo dvojičky. Najčastejšími menami u dievčat boli Sofia, Ema a Anna. U chlapcov to boli Ján, Jakub a Tomáš.

Pridaj komentár