Štátny priemyselný park v R. Sobote bude, potvrdil J. Matzenauer

RIMAVSKÁ SOBOTA – Štát postaví v Rimavskej Sobote svoj strategický priemyselný park. Informoval o tom na dnešnom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanec Jaroslav Matzenauer s odvolaním sa na informácie priamo od Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

Môžem povedať, že je to vybojované. Štátny strategický priemyselný park v R. Sobote bude,“ potvrdil Matzenauer a ďalej prečítal informácie priamo zo zápisnice z minulotýždňového stretnutia skupiny poslancov a aktivistu Rada Ceglédyho s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, kde dohodli definitívnu podobu parku.

Na stretnutí bolo dohodnuté, že sa začnú ako prvé rozvíjať etapa II a III, prípadne aj etapa I. Ide o cca 50 hektárov pozemku. Minister predloží na vládu uznesenie vrátane odhadu nákladov, nechá schváliť na porade vedenia projekt, poverí MH Invest, aby začal proces s R. Sobotou o prevode majetku,“ uviedol poslanec zo zápisnice.

Ako Matzenaur dodal, mestskí poslanci majú len dve veľmi jednoduché úlohy. „Zabezpečíme zmenu územného plánu a prevod pozemkov na MH Invest,“ konkretizoval poslanec. Podľa jeho názoru je to už tentokrát definitívne a je to na samospráve, aby si to nepokazila.

To znamená, tlačiť na zmenu územného plánu a čím skôr pripraviť zmluvu. Štát sem príde, zainvestuje, nemusíme zháňať investorov a ani jeden jediný cent. Štát prostredníctvom agentúry SARIO sem investorov dovedie,“ zdôraznil Matzenauer s tým, že je to asi najväčšia správa pre R. Sobotu za posledných 50 rokov.

Ako reagoval viceprimátor Ladislav Rigó, za ministrom hospodárstva bol aj primátor Jozef Šimko. „Ja osobne budem veľmi rád, ak sa tento priemyselný park uskutoční,“ doplnil.

Podľa doterajších informácií by mal byť štátny strategický park umiestnený po obidvoch stranách cesty I/72 medzi mestskými časťami Sobôtka a Kľačany smerom na Hnúšťu.

Zdroj: MsZ R. Sobota, Foto: ilustračné

One Reply to “Štátny priemyselný park v R. Sobote bude, potvrdil J. Matzenauer”

  1. Pingback: Priemyselný park v R. Sobote by mal byť najrozľahlejší na juhu BBSK

Pridaj komentár