Pre sneženie skončili autá pod Muránskym hradom v priekope

Sever Rimavskosobotského a Revúckeho okresu zasiahlo v nedeľu večer a počas noci na pondelok (30. 11. 2020) prvé tohtosezónne intenzívnejšie sneženie. Vodiči v súvislosti s ním hlásili komplikácie v niektorých úsekoch ciest.

Podľa informácií z facebookovej skupiny Dopravný servis – RA – RV – RS a okolie (SR) nebola odhrnutá obchádzková trasa z Muráňa do sedla Javoriny a na prejazd bolo potrebné použiť snehové reťaze. Vodiči tu tiež hlásili dve autá, ktoré skončili v jarku. Neodhrnutá cesta však bola v noci aj na horskom priechode Dielik nad Tisovcom a intenzívne snežilo aj na ďalšom priechode Zbojská od Tisovca smerom na Brezno.

Naopak, v južnejších častiach regiónu, okolo Rimavskej Soboty, bolo sneženie len nepatrné. V tomto prípade sa dokonca musíme zastať cestárov, posýpací voz sme na ceste od Hnúšte do Rimavskej Soboty stretli o pol tretej v noci a cesta bola až do okresného mesta pekne posypaná. Trošku snežilo aj priamo v meste, sneh sa však hneď roztápal a tak zostali jedine „pocukrované“ autá.

Podľa stránky zjazdnost.sk hlásia aktuálne cestári miestami čerstvý sneh do jedného centimetra na Zbojskej a miestami utlačený sneh do troch centimetrov na Dieliku. Kašovitý sneh do dvoch centimetrov je podľa nich pri Plešivci a Dlhej Vsi, do jedného centimetra v okolí Jelšavy. Utlačený či kašovitý sneh hrubý dva až tri centimetre je aj na viacerých cestách v okolí Rožňavy.

Zdroj: Dopravný servis – RA – RV – RS a okolie (SR), zjazdnost.sk, Sobotnik.sk; Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár