Testovanie, deň druhý: Väčšina R. Soboty sa otestovala včera

RIMAVSKÁ SOBOTA – Druhý deň celoplošného testovanie prebiehal v doobedňajších hodinách mimoriadne pokojne. Podľa toho, čo sme videli, enormná väčšina Rimavskej Soboty sa otestovala počas prvého dňa celoplošného testovania antigénovými testami. S foťákom sme navštívili odberné miesta v župnom dome, Centre voľného času Relax, základnej škole Pavla Dobšinského, základnej škole Š. M. Daxnera, základnej škole Miháliya Tompu a gymnázia Ivana Kraska.

Najviac ľudí sme stretli v Centre voľného času Relax, kde na svoj výsledok čakalo asi osem ľudí. O poriadok sa tam starali traja policajti a jedna príslušníčka ozbrojených síl Slovenskej republiky. Testovalo sa cez okno tanečnej sály Relaxu.

Ďalej sme navštívili župný dom, v ktorom sa testovalo len dnes, pretože včera nemali dostatočný počet zdravotníkov. Pri našej návšteve tam bol jeden človek, ktorý čakal na svoj výsledok. Situáciu hodnotili ako pokojnú a bez nejakých komplikácii.

Odberové miesta v základnej škole Pavla Dobšinského boli totálne prázdne. Keď sme tam boli pár minút pred dvanástou, na svoj výsledok na oboch miestach čakali dvaja ľudia, v rade na test nikto nestál.

Ďalšie naše kroky viedli na sídlisko Západ, kde sme navštívili základnú školu Miháliya Tompu. Tam tiež ľudia v radoch nečakali a ako sme sa dozvedeli, od rána otestovali približne 30 ľudí. Na svoj výsledok v tom momente čakali traja ľudia.

 

Na základnej škole Š. M. Daxnera bolo najviac odberových staníc v meste a to štyri. Keď sme školu navštívili, bol tam rovnako minimálny počet ľudí a na svoj výsledok v jednej z odberových staníc čakali dvaja ľudia, v ďalšej to boli traja ľudia.

Poslednou našou zastávkou bolo gymnázium Ivana Kraska, kde po včerajšku zmenili systém testovanie – kým včera zdravotníci testovali v pripravených stanoch na dvore, dnes to už bolo cez okno školy. Pri našej návšteve tam mohlo byť približne päť čakajúcich ľudí na svoj výsledok, ďalší dvaja stáli v rade na odber.

Bolo vidieť, že drvivá väčšina ľudí z Rimavskej Soboty absolvovala svoj test včera alebo poprípade aj v okolitých dedinách, aby nečakali tak dlho na test.

Pridaj komentár