Najúspešnejší slovenský TikToker Valden začínal kariéru v R. Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA – Je dôkazom, že v dnešnej dobe internetu a sociálnych sietí môžete preraziť a dosiahnuť úspech aj z takého malého a zaznávaného mesta, akým je Rimavská Sobota. TikToker Valden (vlastným menom Patrik Valko), ktorý je so zhruba 1,4 miliónmi sledovateľov najúspešnejším Slovákom na tejto rýchlo rastúcej sociálnej sieti, totiž s touto činnosťou začínal práve v spomínanom meste. Svoje začiatky na TikToku, zameranom hlavne na krátke videá a úspešnom predovšetkým u detí, priblížil pre portál Startitup.sk.

Ako sám povedal, k tejto sociálnej sieti sa dostal, keď sa mu rozpadol šesťročný vzťah a ako hasič pracujúci na zmeny mal veľa voľného času, ktorý chcel nejako zaplniť. „Ten čas, ktorý som trávil s priateľkou, bol proste nevyužitý a ešte som bol aj v meste, v ktorom som nikoho nemal, žiadnych kamarátov, lebo som sa nasťahoval za ňou – bola to Rimavská Sobota,“ konkretizoval Valden alias Valko.

@valdenYes .. I am a simp .. @kristina_viglaska ##valdenfamily ##simp♬ cook clean plot twist tyananana – tyana

Voľný čas preto trávil pri počítači a na internete. Kde narazil na zmienku o sociálnej sieti TikTok a začal na nej vytvárať krátke zábavné videá. „Bavilo ma to, že si môžem zahrať nejaké emócie ako herec. Preto mám asi taký náskok pred všetkými, že som to začal na Slovensku robiť ako jeden z prvých. Začal som robiť scénky z Teórie veľkého tresku, Dva a pol chlapa, proste tie najobľúbenejšie seriály. Robil som to inak, robil som to tak, že som používal celý byt. Čiže som si zahral scénu. Je to úplný opak dabingu – niekto prepožičia hlas, ja som prepožičal postavu tomu hlasu,“ vysvetlil Valko s tým, že deti si tieto jeho videá veľmi obľúbili.

Raketový rast

Takýmto spôsobom v priebehu dvoch týždňov získal prvých 40 000 sledovateľov. Neskôr urobil klip na pesničku Despacito, s ktorým prerazil aj celosvetovo a mal 15 miliónov zhliadnutí. „Vtedy mi to vyskočilo zo 40 000 na 100 000,“ poznamenal s tým, že nasledovali ďalšie celosvetovo úspešné videá, vďaka ktorým sa za dva roky dostal na súčasných 1,4 milióna sledovateľov.

Patrikovi však sláva nestúpla do hlavy a sám hovorí, že tak ako rýchlo vznikla, tak rýchlo môže aj skončiť. Navyše, TikTok stále berie ako koníček a zostal pracovať ako hasič, avšak už v Žiline, kam sa z R. Soboty presťahoval.

@valdenOk @cynthia_tothova ! I wasn’t ready !! ? @kristina_viglaska ##valdenfamily♬ original sound – jaedon?

Valdenovu tvorbu sme si na TikToku pozreli aj my a musíme úprimne priznať, že ju a jej úspech nechápeme. Zo zhruba dvadsiatky videí nám pripadlo iba jedno skutočne vtipné, zvyšok nezaujímavý, čudný a zopár aj doslova trápnych. Spomenuli sme si pritom na legendárny výrok z filmu Smrtonosná pasca: „Na tyhle sračky…srandy jsem už moc starej!“ 🙂

Na druhej strane, náš názor vôbec nie je smerodajný pre iných a rozhodne nie sme Valdenovou vekovou ,cieľovkou’. Jeho úspech dokazuje, že svojou tvorbou sa trafil do čierneho a navyše sám podotýka, že na TikToku sa dajú nájsť aj videá úplne iného zamerania, takže každý si tam môže nájsť to, čo ho baví a zaujíma.

Ak sa o Valdenovi chcete dozvedieť viac, pozrite si video portálu Startitup:

Zdroj: Startitup.sk, Foto: Instagram Patrik Valko

Pridaj komentár