TISOVEC: Novým športom detí je prechádzanie sa po cintorínskom múre, upozornil poslanec Šlajfer

Muránska ulica a cintorín v Tisovci (foto: Google Maps)

TISOVEC – V meste Tisovec majú podľa poslanca Mestského zastupiteľstva (MsZ) a predsedu komisie ochrany verejného poriadku a životného prostredia Milana Šlajfera nový šport – prechádzanie sa s mobilom v ruke po cintorínskom múre na Muránskej ulici. Poslanec to uviedol na septembrovom zasadnutí MsZ.

„Máme v Tisovci nový šport – prechádzka po cintorínskom múre na Muránskej ulici. Mládež sa chodí prechádzať s mobilom ruke po cintorínskom múre. Keď som to videl raz, myslel som, že som slepý. No potvrdili to aj ďalší ľudia. Jedna pani mi povedala, že to automaticky vozia rodičia svoje deti a oni sa tam prechádzajú s mobilmi v rukách,“ povedal Šlajfer.

Ako zdôraznila primátorka mesta Irena Milecová, o tejto veci počula prvý raz. Podľa nej je dobré, ak niečo podobné občania vidia, nech podajú podnet na Mestskú políciu. „Pevne verím, že tí rodičia, ktorí toto robia, ťa budú počuť, čo si povedal, a hádam si vstúpia do svedomia,“ odpovedala Šlajferovi primátorka.

Prechádzanie nie je jediný problém, z múru opadáva omietka

Na ďalší problém s cintorínskym múrom upozornil poslanec Róbert Boháčik, ktorý na zasadnutí MsZ podotkol, že z múru opadáva omietka na chodník. Ako na jeho slová reagoval prednosta Mestského úradu Tibor Tokár, chodník, kde padá omietka z múru, čistia pravidelne. Problémom však je, že táto časť cintorína nepatrí mestu, ale Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV).

„Budem komunikovať s pánom Keletim, kde zase otvoríme nájomnú zmluvu s ECAV. Navrhli sme im, že oprava múra bude finančne náročná, tak aby nám cintorín bezodplatne odovzdali,“ avizoval prednosta.

Aj podľa slov Milecovej pracuje mesto na tom, aby získali túto časť cintorína do vlastníctva samosprávy. „Pokiaľ ho nemáme v majetku mesta alebo v nájomnej zmluve, my mestské finančné prostriedky do cintorína nemôžeme dávať. To isté sa týka aj cintorína na Rimavskej Píle, kde občania od nás chceli vypiľovať stromy, no cintorín nepatrí nám, takže my nemôžeme do tohto investovať,“ dodala na záver Milecová a doplnila, že mestu patrí v Tisovci cintorín jedine na strane od Domu smútku za futbalovým štadiónom.

Zdroj: MsZ Tisovec, Foto: Google Maps

Pridaj komentár