BBSK: Na obchádzkovej trase na Muráni hrozí občasná neprejazdnosť

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) upozorňuje vodičov, ktorí majú povolenie používať obchádzkovú trasu medzi Muráňom a Prednou Horou cez Národný park Muránska planina, že tento úsek môže byť občasne neprejazdný. Pri súvislej námraze či nebezpečnej snehovej pokrývke hrozí, že súčasne povolená údržba nebude dostatočná a príde k uzavretiu trasy príslušníkmi policajného zboru.

BBSK v posledných týždňoch inicioval rad krokov pre to, aby bolo na obchádzkovej trase umožnené počas trvania mimoriadnej situácie používať pri údržbe okrem inertného, aj ekologický posypový materiál – chlorid horečnatý.

„Tento materiál je podľa jeho špecifikácie vhodný na údržbu ciest v chránených oblastiach a oblastiach vodných zdrojov. Jeho použitím by sa riziko uzavretia celej trasy výrazne znížilo a zvýšila sa bezpečnosť vodičov a cestujúcich. Predseda BBSK Ján Lunter požiadal prednostu Okresného úradu v Revúcej o udelenie výnimky pre údržbu na trase, ktorá je pre miestnych obyvateľov kľúčovou, a momentálne aj jedinou spojnicou medzi obcami Muráň a Muránska Huta,“ uvádza kraj v tlačovej správe.

Dodáva však, že v piatok 4. 12. 2020 obdržal BBSK stanovisko Okresného úradu v Revúcej, v ktorom nesúhlasí s použitím uvedeného posypu s odvolaním sa ochranné pásmo 2. stupňa vodárenských zdrojov Muránskeho skupinového vodovodu.

„Je preto nutné upozorniť vodičov, ako aj cestujúcich autobusmi po uvedenej trase, že do otvorenia hlavného ťahu môže nastať dočasná neprejazdnosť obchádzkovej trasy. Práce na hlavnom ťahu pokračujú aj napriek náročnejším poveternostným podmienkam podľa plánu a otvorenie jedného pruhu na ceste II/531 očakávame ešte pred Vianocami,“ avizuje kraj.

Zdroj: tlačová správa BBSK, Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “BBSK: Na obchádzkovej trase na Muráni hrozí občasná neprejazdnosť”

  1. Pingback: VIDEO: Pozrite sa, ako vyzerá vynovená obchádzková trasa Muráň - Javorina

Pridaj komentár