DOBŠINÁ: 14-ročný chlapec nafúkal za volantom 1,5 promile, narazil do rodinného domu

DOBŠINÁ – Len 14-ročný tínedžer narazil v obci Dobšiná v okrese Rožňava do jedného z rodinných domov. Mladistvý nafúkal až 1,52 promile alkoholu. Stalo sa to pri pokuse odbočiť na ulicu SNP. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Košiciach v tlačovej správe.

„Tomuto tínedžerovi bolo vznesené obvinenie za trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba až na jeden rok, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu),“ napísali policajti v tlačovej správe. Trestný čin sa stal v sobotu 12. 12. 2020 v nočných hodinách.

V Dobšinej krátko pred tým viedol vozidlo aj 36-ročný muž z Rožňavy. Jeho rýchlu jazdu si všimli policajti z Obvodného oddelenia policajného zboru (OO PZ) v Dobšinej. Pri podrobení kontroly mu príslušníci polície namerali v krvi 1,4 promile alkoholu. „Vodiča zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia s obvinením za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba až na jeden rok),“ priblížila polícia a dodala, že vodič sa náhlil po Novej ulici autom značky Škoda Octavia.

Foto: Polícia SR na Facebooku

Pridaj komentár