KRÁTKE SPRÁVY: Gemersko-malohontské múzeum vydáva nový zborník, fiľakovskí hasiči predstavujú svoju činnosť

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy na Sobotníku o novom zborníku rimavskosobotského múzea, predstavení činnosti fiľakovských hasičov či nových eurobankovkách z Betliara.

R. SOBOTA – Gemersko-malohontské múzeum (GMM) vydáva nový, v poradí už 16. zborník. Prináša celkovo 14 odborných príspevkov, rozdelených do celkov: prírodné vedy, archeológia, história a etnológia. Dostupný je priamo v pokladni GMM.

?V PREDAJI 16. ROČNÍK ZBORNÍKA GEMER-MALOHONT?

Zborník vydávame už od roku 2005. V tomto roku bola publikácia vydaná…

Uverejnil používateľ Gemersko-malohontské múzeum Štvrtok 3. decembra 2020 

FIĽAKOVO – Čo robia dobrovoľní hasiči, keď nezasahujú? Záujemcovia sa to dozvedia v trojdielnom fotoseriáli Dobrovoľného hasičského zboru mesta Fiľakovo, ktorý miestni hasiči zverejnili na Facebooku. Snímkami približuje napríklad údržbu a zveľaďovanie hasičskej zbrojnice, údržbu a opravu techniky či cvičenia, školenia a ďalšiu prípravu.

? SERIÁL ? – Čo robíme, keď nezasahujeme? ?
Trojdielny fotoseriál, kde vám predstavíme našu činnosť mimo zásahov ?
?…

Uverejnil používateľ Dobrovoľný hasičský zbor mesta Fiľakovo – zal. 1894 Štvrtok 10. decembra 2020 

POLTÁR – Samospráva mesta Poltár hľadá adeptvo na tri pozície. Sú nimi vedúca školskej jedálne, projektový manažér a vedúci oddelenia financií, daní a správy majetku mesta na mestskom úrade. Kvalifikačné predpoklady a ďalšie požiadavky na záujemcov sú uvedené na stránke mesta.

BETLIAR – Vlastné uerobankovky s nulovou hodnotou už má aj andrássyovský kaštieľ v Betliari a mauzóleum v Krásnohorskom Podhradí. Vytlačené boli v náklade po 10 000 kusov, z toho 8000 kusov má bežný dizajn a zvyšných 2000 je s prítlačovu Anniversary 2020. Cena je tri eurá za kus, dostupné sú v pokladni kaštieľa.

GEMERSKÉ EUROBANKOVKY.??

V sobotu sa pri kaštieli Betliar vytvoril rad so stovkou nedočkavcov z celého Slovenska!…

Uverejnil používateľ Región Gemer Pondelok 30. novembra 2020 

HNÚŠŤA – Samospráva Hnúšte na dvoch sídliskách testuje komunitné kompostovanie. Ide o Klokočovu ulicu a Sídlisko 1. mája, kde sú na troch miestach umiestnené kompostéry. Informuje o tom na Facebooku primátor Roman Lebeda, podľa ktorého je cieľom znížiť množstvo bioodpadu v komunálnom odpade, platiť menej za odpad a vytvoriť kompost pre kvety a predzáhradky.

Na 2 sídliskách testujeme komunitné kompostovanie ♻️♻️♻️

Na 3 miestach na Klokočovej a 1 na sídlisku 1. mája testujeme…

Uverejnil používateľ Roman Lebeda Štvrtok 10. decembra 2020

ROŽŇAVA – Do konca tohto roka Košický samosprávny kraj odovzdá do užívania tri defibrilátory. Jeden z nich bude umiestnený v zariadení sociálnych služieb Subsidium v Rožňave. Prístroje sú financované prostredníctvom Dobrovoľníckeho centra Košického kraja. KSK o tom informuje v tlačovej správe s tým, že jeden certifikovaný prístroj stojí takmer 2000 eur, pričom zahŕňa aj bezplatnú údržbu a batériu so životnosťou na štyri roky.

Pridaj komentár