KRÁTKE SPRÁVY: Šťastné labky prosia o pomoc s krmivom, pri ochtinskom kostole

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy na Sobotníku o nedostatku krmiva v útulku Šťastné labky, nálezoch kostí pri kostole v Ochtinej či vianočnej nálade v Hnúšti a Lučenci.

FIĽAKOVO – Útulok Štastné labky prosí o pomoc. Ako informuje na svojej facebookovej stránke, opäť sa im minulo krmivo a preto prosia podporovateľov o pomoc. Viac informácií o možnostiach podpory pre 80 psíkov v zariadení nájdu záujemcovia priamo na stránke Šťastných labiek:

✖️✖️✖️KRMIVO V ÚTULKU SA MINULO ✖️✖️✖️

Opäť sa spoliehame na Vás našich podporovateľov a…

Uverejnil používateľ Útulok Šťastné labky Fiľakovo Piatok 4. decembra 2020

 

OCHTINÁ – Kostol v Ochtinej je výnimočný hlavne svojou stredovekou freskovou výzdobou, v jeho okolí sa však dá naraziť aj na iné pozostatky z tohto obdobia. V tomto prípade ide naozaj o pozostatky – ľudské, keďže v minulosti sa v tesnej blízkosti kostolov, či aj priamo v nich, bežne pochovávalo. Viac v reportáži TV Markíza:

HNÚŠŤA – V Hnúšti už na námestí vládne vianočná atmosféra, ktorú dokresľujú svietiace soby so saňami a vianočný stromček. Ako na Facebooku informoval primátor Roman Lebeda, na saniach sa môžu deti aj odfotografovať:

Do Hnúšte dorazil už aj Mikuláš so sobmi a saňami ??

Aj keď s veľmi malým rozpočtom, myslím, že námestie máme opäť…

Uverejnil používateľ Roman Lebeda Piatok 4. decembra 2020

 

LUČENEC – Aj do Lučenca už zavítala sviatočná nálada. V piatok jazdil na konskom záprahu Mikuláš, ktorý v tejto pandemickej dobe aspoň z diaľky pozdravil deti v materských školách. Dnes (5. 12.) navštívi ľudí bez prístrešia v nocľahárni.

 

MURÁŇ – V dedine pod Muránskym hradom má pribudnúť nový penzión. Keďže táto obec je okrem hradu, chýrečných buchiet či Muránskej planiny spájaná aj so sysľoviskom na Bielych vodách, jeho názov je viac než vhodný, ako vidíte na spodnej fotografii:-)

V Muráni sa prerába budova na námestí. Dačo sme už počuli. Vraj penzión. Ale, že aký som sa dozvedel dnes. Tak nech sa to podarí.

Uverejnil používateľ Živá planina Piatok 4. decembra 2020

Pridaj komentár