LUČENEC: Pri zásahu v nelegálnej herni boli odstránené kvízomaty

LUČENEC – Úrad pre reguláciu hazardných hier (URHH) a polícia v piatok (4. 12. 2020) zasahovali v Lučenci, kde v priestoroch nelegálnej herne odstraňovali kvízomaty. Prevádzkovali sa na nich hazardné hry bez licencie.

„Zásah v Lučenci je opäť ukážkou úspešného boja úradu proti nelegálnym kvízomatom. Teší nás to najmä preto, že banskobystrický región by už mal byť od tohto typu nelegálneho hazardu vyčistený,“ vysvetlil generálny riaditeľ úradu Peter Andrišin.

URHH podľa neho v herni vykonal tento rok niekoľko dozorov, pri ktorých zapečatil alebo zaistil 20 kusov kvízomatov. „V októbri herňu opäť kontroloval, pričom sa zistilo, že do prevádzky bolo navezených ďalších deväť kusov technických zariadení. Tentokrát prevádzkovateľ kvízomaty pripevnil k zemi pevnou prekážkou, aby tak zabránil vyvezeniu zapečatených strojov z herne,“ podotkol riaditeľ.

Od novembra máme v platnosti novelu zákona o hazardných hrách, ktorá nám v tomto smere posilnila právomoci. Ak sú tieto zariadenia pevne pripevnené k stene alebo k zemi, úrad má právo takúto prekážku prekonať,“ doplnil Andrišin.

Akcia v Lučenci podľa neho navyše ukázala, že októbrové pečatenie strojov v herni nezabránilo prevádzkovaniu nelegálnych hazardných hier. „Úradná pečať bola z kvízomatov odstránená a stroje fungovali ďalej. Tým došlo k mareniu výkonu štátneho dozoru, za čo hrozí dotknutým subjektom pokuta až do výšky 15 000 eur,“ zakončil.

Zdroj: URHH

Pridaj komentár