Polícia obvinila štyroch vodičov v Lučenci za jazdu pod vplyvom drog

LUČENEC – Polícia v Lučenci obvinila štyroch vodičov z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako v tejto súvislosti informuje na Facebooku Polícia SR – Banskobystrický kraj, v uvedených prípadoch nejde o jazdu pod vplyvom alkoholu, ale pod vplyvom drog.

Traja vodiči, ktorí boli zastavení a kontrolovaní, boli na základe príznakov a reakcií vyzvaní, aby sa podrobili lekárskemu vyšetreniu, spojenému s odberom biologického materiálu, aby sa overilo, či nie sú ovplyvnení návykovou látkou,“ uviedli policajti.

Dodali, že z výsledku analýz, ktoré vypracovali znalci z odboru zdravotníctvo a farmácia, vyplýva, že pri stanovenej koncentrácii drog sa vodiči nachádzali v štádiu akútnej intoxikácie vplyvom omamnej látky. Tým boli nespôsobilí viesť motorové vozidlo. „Všetci vodiči boli zastavení a kontrolovaní v meste Lučenec, v rôznych časoch; v dopoludňajších, v popoludňajších aj v nočných hodinách,“ konkretizovala polícia.

Štvrtý obvinený vodič v takomto stave podľa policajtov zavinil aj dopravnú nehodu. Dokonca nebol ani držiteľom vodičského oprávnenia. „V takýchto prípadoch už vodičov nerieši polícia za priestupok v cestnej premávke, ale dopustili sa trestného činu, akoby nafúkali viac ako jedno promile a hrozí im trest odňatia slobody,“ avizovala polícia.

ŠTYRIA NADROGOVANÍ VODIČI MAJÚ NA KRKU TRESTNÉ STÍHANIE!

Polícia v Lučenci obvinila 4 vodičov z prečinu ohrozenia pod…

Uverejnil používateľ Polícia SR – Banskobystrický kraj Piatok 18. decembra 2020

 Foto: ilustračné

Pridaj komentár