Zistili sme, kde sú najžiadanejšie byty v R. Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA – Najžiadanejšie byty v Rimavskej Sobote sa nachádzajú na uliciach Malohontská, Športová, Sídlisku Rimava a samozrejme v Centre mesta. Vyplýva to z dát, ktoré redakcii Sobotnik.sk poskytol Michal Kamenský, manažer realitnej kancelárie HALOreality v Rimavskej Sobote.

Na začiatok sme sa pýtali na porovnanie dvoch najväčších sídlisk v Rimavskej Sobote, Sídlisko Rimava a Sídlisko Západ. Ceny za jeden meter štvorcový sú na Rimave drahšie približne o 100 eur. Po Sídlisku Rimava je vyšší dopyt ako Sídlisku Západ. Najhlavnejším faktorom toho je to ,že Sídlisko Rimava sa nachádza takmer v Centre mesta. Obyvatelia tohto Sídliska majú po ruke nové obchodné centrum, supermarkety, školy, škôlku a podobne. Nedávno tam pribudlo ihrisko Žihadielko. Trhová cena bytov v Rimavskej sobote sa pohybuje cca od 750 Eur až po 900 Eur za m2. Samozrejme záleží od stavu a dispozície bytu. Najžiadanejšie byty sú napríklad štvorizbové byty na Sídlisku Rimava vo výškových panelákoch. Sú špecifické tým že každá izba má lodžiu.

Ľudia, ktorí kupujú v meste byty ich nevyužívajú len na bývanie. Kupujú si to na investíciu ktorú majú uloženú v Nehnuteľnosti. Veľa krát tieto nehnuteľnosti nechávajú svojim deťom keď vyrastú. Zatiaľ sú tieto nehnuteľnosti v prenájme. Príkladom môže byť garsónka a jednoizbové byty.

Ako sme zisťovali na stránke realitnej kancelárie, momentálne najlacnejší byt, ktorý ponúkajú sa nachádza na ulici Ľ. Svobodu, kde sa nachádza jednoizbový byt s rozlohou 39 metrov štvorcových. Jeho cena je 27 500 eur a pri prepočítaní na jeden meter štvrorcový to vychádza na 705 eur.

Podobným príkladom môže byť byt v Centre mesta, tento byt Haloreality ponúka na ulici Francisciho oproti VUB banky. Ide o jednoizbový byt s rozlohou 40 metrov štvorcových. Jeho cena je 34 000 eur. Za jeden meter štvorcový by ste zaplatili 850 eur. Na tomto príklade vidíte aký rozdiel v cene robí lokalita.

Ako ovplyvnila pandémia koronavírusu predaj bytov v Rimavskej Sobote?

Podľa slov Michala Kamenského sa predaj bytov na začiatku prvej vlny, teda v marci, stopol. „Ľudia sa báli chodiť aj na obhliadky bytov. Tie počty klesli o približne 20 až 30 percent.  Paradoxom však bolo, že extrémne stúpol dopyt na chaty a chalupy v okolí mesta. Najžiadanejšími lokalitami bola časť mesta Vinice a Tormáš. Ľudia nemohli cestovať a nechceli byť ani zatvorený doma v byte. Veľa ľudí vedelo ,že tento rok bude ťažké sa dostať na dovolenku a preto si veľa rodín zaobstaralo chaty kde môžu tráviť svoj voľný čas.

V momentálnej situácii je v Rimavskej Sobote aktuálne voľných 17 bytov, ktoré ponúka realitná kancelária HALOreality. Ide o byty rôznych veľkostí a v rôznych lokalitách.

Spoločnosť HALOreality a jej manažér Michal Kamenský fungujú na trhu v Rimavskej Sobote už piaty rok. Svojim ľudským prístupom si získali množstvo klientov a ľudia sa často obracajú práve na túto realitnú kanceláriu. Michal Kamenský má mladí tím maklérov ktorý priniesli do realitného bussinesu moderné inovácie ktoré nikto v okrese neponúka. HALO reality je profesionálna slovenská realitná spoločnosť, ktorá sa etablovala na slovenskom trhu a momentálne so zastúpením v 58 okresoch Slovenska, tímom 100 spolupracovníkov a s ponukou 1502 nehnuteľností, patríme k lídrom na slovenskom realitnom trhu (z viac ako 8.000 predajcov). Ročne urobia viac ako 1000 obchodov. Kancelária zabezpečuje kompletný servis služieb, medzi ktoré patria aj právny servis, profesionálna prezentácia nehnuteľnosti, profi fotenie, video obhliadky, realitné poradenstvo, hypotekárne služby, zábery s dronom, homestaging a mnoho ďalšieho.

Pridaj komentár