R. SOBOTA: Mladí hokejisti chcú trénovať, návrh na otvorenie zimného štadióna neprešiel

RIMAVSKÁ SOBOTA – Svoj nesúhlas s neotvorením zimného štadióna v Rimavskej Sobote vyjadrili na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote mladí hokejisti Hokejového klubu mesta Rimavská Sobota (HKM) a ich rodičia. Pred poslancov sa postavil aj predseda klubu Michal Slovák.

„Všetky mestá povolili klubom viesť tréningový proces v počte osôb šesť. Niekde naraz trénuje aj dvanásť osôb, keď sa tréningové ihrisko rozdelí na dve časti. Keď nemôžeme viesť tréningový proces, je to veľmi likvidačné pre klub. V klube máme 90 detí a práve pre to vytvorili túto atmosféru pred Domom kultúry ich rodičia, pretože ich deti nemôžu trénovať,“ uviedol pred poslancami Slovák.

Ako sa následne vyjadril prednosta Mestského úradu Štefan Szantó, obvolal všetky kluby, ktoré hrajú spoločne s Rimavskou Sobotou v 2. najvyššej lige. Podľa jeho slov sa všade trénuje systémom päť hráčov plus jeden tréner, v Sabinove sa zimný štadión neotvoril vôbec.

K slovu sa ďalej dostal aj riaditeľ Technických služieb mesta Rimavská Sobota Tibor Barto, ktorý informoval, že mesačné výdavky na prevádzkovanie štadióna sú 20 000 až 22 000 eur mesačne. „Nariadenie na uzavretie štadiónu som nenavrhol ja. Rozhodli sme sa na krízovom štábe. Ak by sme povolili trénovanie piatich ľudí, musíme tam dať personál a spojazdniť osvetlenie,“ priblížil Barto.

Možné znižovanie počtu pracovníkov na Mestskom úrade

Primátor Šimko v diskusii spomenul, že ak sa otvorí zimný štadión, je možnosť, že bude musieť znižovať počty pracovníkov na Mestskom úrade v Rimavskej Sobote. „Vy to nepochopíte. Vy máte len nejakú klapku a poviete si, ja potrebujem trénovať. Navediete mi sem desiatky hokejistov, ktorí klepkajú hokejkami. Pán Slovák, mesto musí žiť, nie len hrať hokej. Ak vám budem vyhadzovať mesačne určitú čiastku, nemám iné východisko ako prepúšťať osem až dvanásť ľudí z Mestského úradu. Títo ľudia potrebujú živobytie, peniaze,“ zdôraznil primátor.

Ako Šimko ďalej povedal, má rád šport a hokej a ten v meste podporuje aj z vlastných nákladov. „Päť rokov som vám zadarmo dával vlastný autobus na prepravu, dali sme vám urobiť nové sedačky na štadión, dali sme vám 20 000 eur v tretej zmene rozpočtu. Ale pochopte, ja nemôžem rozhadzovať peniaze,“ dodal.

Návrh neprešiel

Finálny návrh napokon znel na povolenie trénovania žiakov HKM Rimavská Sobota v počte šesť detí naraz. Z prítomných 16 poslancov MsZ však bolo za osem, jeden bol proti a ďalší siedmi sa zdržali. Tento návrh tak neprešiel, pretože nedostal nadpolovičný počet hlasov.

Pridaj komentár