R. SOBOTA: Yura bude pred Vianocami testovať svojich pracovníkov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Spoločnosť Yura Eltec Corporation bude v dňoch 22. a 23. decembra 2020 testovať svojich zamestnancov v závode v Rimavskej Sobote na ochorenie COVID-19. Informovala o tom Tatiana Majánová, zástupkyňa regionálneho hygienika Regionálneho ústavu verejného zdravotníctva (RÚVZ) R. Sobota.

Na počet zamestnancov, ktorých majú, nejde o nič hrozné. Situácia je tam vcelku dobrá, ale občas sa tam nové prípady objavia. Včera (17. 12.) boli napríklad štyria noví pozitívni. My sme spoločnosti testovanie z preventívneho hľadiska odporučili a oni to napokon teraz schválili,“ konkretizovala Majánová a zároveň zdôraznila, že pôjde o dobrovoľné testovanie.

Dodala, že rimavskosobotská Yura majú momentálne 15 aktívnych prípadov z celkového počtu zhruba 1200 pracovníkov. Situácia sa zlepšila aj v hnúšťanskej Yure, kde bolo testovanie hygienikmi nariadené a prebehli tam už tri kolá testovania. Pri poslednom bolo podľa Majánovej zistených iba 15 pozitívnych prípadov, takže na tento rok už v Hnúšti ďalšie testovanie neplánujú.

Zdroj: T. Majánová, RÚVZ R. Sobota, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár