R. SOBOTA: Vodiči nerešpektujú zákaz vjazdu do cintorína, niektorí tam aj umývajú autá

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zákaz vjazdu do priestorov cintorína v Rimavskej Sobote mnohí vodiči nerešpektujú. Na tento problém upozornila na ostatnom, decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslankyňa Erika Juhászová, ktorá sa opýtala, či by nebolo možné bránu cintorína zatvárať aj počas bežných dní.

Tá brána je otvorená od rána do večera. Ľudia sú už natoľko leniví, že autami chodia až priamo k hrobom. Nehovorím, pri starých a chorých ľuďoch je to normálne, ale tam chodia väčšinou mladí ľudia a robia si tam doslova rallye,“ podotkla poslankyňa.

Ako reagoval riaditeľ Technických služieb mesta Tibor Barto, bránu nechávajú otvorenú práve pre starších občanov a invalidov. Do cintorína inak platí zákaz vjazdu, podľa Juhászovej však nie je dodržiavaný, čo potvrdil aj Barto.

„Ja tam však neviem postaviť pracovníka, aby dohliadal a kontroloval preukazy. Jedine, že by tam častejšie zasiahla polícia, aby tam ľudia prestali jazdiť. Dokonca sa stalo, že nám tam umývali aj autá,“ podotkol riaditeľ TSM s tým, že riešením by bola aj inštalácia kamery a brána s diaľkovým ovládaním, čo by si však vyžiadalo isté finančné náklady. Podľa Juhászovej by bolo ďalším riešením zaviesť určité hodiny, počas ktorých by bola brána otvorená. Zároveň upozornila, že na cintoríne sa objavili aj prípady krádeží.

Budúce investície

Ako pokračoval primátor Jozef Šimko, v budúcom roku bude musieť mesto do cintorína investovať, podobne, ako keď samospráva opravila severnú časť oplotenia. „Plot z južnej časti je však veľmi zlý. Treba tam ešte aj vyasfaltovať nejaké chodníky a cesty. Súhlasím aj s tým, že do cintorína treba zaviesť vodovod,“ avizoval.

Čo sa týka brány, vyjadril súhlas s poslankyňou Juhászovou. S určitou iróniou v hlase však dodal, že sa obráti na ministra vnútra Romana Mikulca. „Veľmi dobre nám zabezpečil stráženie cintorína pred pár týždňami, tak čo keď nám zabezpečí štátnu policajnú hliadku, ktorá bude usmerňovať premávku,“ konštatoval.

RIMAVSKÁ SOBOTA: Policajti strážia vchod na cintorín celú nedeľu

Zdroj: MsZ R. Sobota, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár