R. SOBOTA: Závod na výrobu karavanov je bližšie k realizácii, zamestnať by mal 50 ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zámer postaviť v Rimavskej Sobote nový závod na výrobu karavanov sa posunul bližšie k realizácii. Ako vyplýva z informácií na stránke enviroportal.sk, ktorá je informačným portálom ministerstva životného prostredia, aktuálne je už vo fáze posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Účelom navrhovanej činnosti je výstavba a následná prevádzka výrobného závodu na karavany. Výrobný závod bude slúžiť na výrobu, montáž a súčasne tiež na vývoj a výskum pre výrobu karavanov. Celkový počet zamestnancov v celom výrobnom závode je projektovaný na 50 osôb, vrátane administratívnych pracovníkov,“ uvádza sa v materiáloch s tým, že celkové náklady budú vo výške zhruba 12 miliónov eur.

Závod by mal byť situovaný pri Košickej ceste, teda hlavnej komunikácii I/16. Vzniknúť tam má päť hál s celkovou podlahovou plochou takmer 4700 metrov štvorcových. „Navrhovaný výrobný závod predstavuje novostavbu výrobných hál, montážnych hál, haly na vývoj a výskum s príslušenstvom,“ dodáva sa v zámere.

V prvej hale má byť realizovaná stolárska výroba, potrebná pre nábytok v karavanoch. Druhá hala bude určená na prípravu a úpravy skriňových vozidiel, napríklad vyrezávanie okenných otvorov a rôzne inštalačné práce.

Tretia hala má slúžiť na prípravu a inštaláciu nábytku a vybavenia do karavanov a štvrtá ako čalúnnická dielňa aj miesto na aplikovanie exteriérových dekoračných fólií. Posledná, piata hala, je zamýšľaná ako priestor na výskum a vývoj.

Pôvodne až do tisíc miest

O investícii informoval prvýkrát na výjazdovom rokovaní vlády v Jesenskom vo februári 2019 minister práce Ján Richter. „Ako sme hovorili aj na vláde, veľmi intenzívne rokujem s istým podnikateľom z R. Soboty, ktorý vyrába karavany. Uskutočnili sa viaceré rokovania aj za účasti ministerstva hospodárstva a odborníkov. Reálne predpokladáme, že v istom krátkom období by mohla ísť relatívne veľká štátna pomoc na výstavbu fabriky, ktorá by sa širšie venovala tejto problematike, a v nejakom perspektívnom horizonte by sa v tomto regióne vedelo vytvoriť 500 a možno časom až 1000 pracovných miest,“ konkretizoval vtedy minister.

Za tip na článok ďakujeme nášmu čitateľovi Petrovi.

PREČÍTAJTE SI: Budúci veľký investor v SR by mohol zakotviť v priem. parku v R. Sobote

Zdroj a reprofoto: enviroportal.sk

Pridaj komentár