Speleológ G. Lešinský počas online prednášky priblíži objavovanie jaskýň

ROŽŇAVA – Banícke múzeum v Rožňave pripravilo pre verejnosť odbornú online prednášku, na ktorej jaskyniar Gabriel Lešinský predstaví Ako sa objavujú jaskyne v Slovenskom krase.

Podľa organizátorov ide o sprievodné podujatie k aktuálnej výstave Jaskyne UNESCO v Národnom parku Slovenský kras. Premiéra prednášky na video portáli YouTube je naplánovaná na stredu 9. decembra 2020 o 15:45, teda na deň 25. výročia zapísania jaskýň Slovenského a Aggtelekského krasu na Zoznam svetového dedičstva UNESCO. Pozrieť si ju môžte na tomto odkaze.

Túto udalosť si pripomenieme online prednáškou, kde nám známy jaskyniar Gabriel Lešinský porozpráva, ako sa v Slovenskom krase objavujú tieto krásne podzemné priestory,“ prezradila kurátorka výstavy Jaskyne UNESCO v Národnom parku Slovenský kras Juliána Kelemenová.

Video bude k dispozícii aj na webovej stránke múzea – www.banmuz.sk, v sekcii videogaléria, kde záujemcovia môžu nájsť množstvo pútavých videí z dielne Baníckeho múzea v Rožňave. Výstavu Jaskyne UNESCO v Národnom parku Slovenský kras si môžu návštevníci pozrieť aj osobne v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25 a to až do 31. januára 2021.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku.

Zdroj: tlačová správa Baníckeho múzea Rožňava, Foto: facebookový profil G. Lešinského

Pridaj komentár