V R. Sobote, Lučenci, V. Krtíši sa už testovať nebude, v Revúcej, Rožňave a Poltári áno

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Skríningové testovanie na COVID-19 si v najbližšej dobe zopakujú okresy Revúca, Rožňava a Poltár, ktoré mali v práve skončenom kole vyššiu pozitivitu testov, pre ktorú sa dostali z hľadiska pandemickej situácie do „horšej“ polovice okresov v rámci SR.

Naopak, okresy R. Sobota, Lučenec a Veľký Krtíš sa nateraz ďalšiemu povinnému testovaniu vyhnú a od 3. februára 2021 sa v nich situácia ohľadom obmedzení vráti na úroveň spred skríningového testovania. Vyplýva to z celkových výsledkov skríningového testovania, ktorému vláda dala názov Zachráňme spolu životy a premiér Igor Matovič ich zverejnil na stredajšej tlačovej konferencii.

Čo sa teda týka našich okresov, zaradenie jednotlivých okresov sa oproti priebežným výsledkom z utorka nezmenilo, jedine sa mierne zmenila miera pozitivity. Tá je nasledovná: Veľký Krtíš 0,31 %, Lučenec 0,65 %, Rimavská Sobota 0,73 %, Poltár 1,33 %, Rožňava 1,50% a Revúca 2,23 %.

Hranicou, nad ktorou sa v okresoch musí znova povinne testovať, je hodnota 1,01 percenta. Premiér však odporučil dobrovoľné testovanie aj v okresoch, ktoré majú nižšiu mieru pozitivity.

Podľa Matoviča sa do celoplošného skríningového testovania od 18. do 26. januára zapojilo dovedna 2 949 017 ľudí. Pozitívni boli 36 547, čo znamená pozitivitu 1,24 percenta.

Pridaj komentár