Futsalistom Lučenca chýbala proti Rusom zápasová prax, napriek tomu si hanbu neurobili

LUČENEC – Futsal klub Mimel Lučenec má za sebou zápas roka proti Sport Club KPRF Moskva v šestnásťfinále Ligy majstrov. Ruský šampión pricestoval do metropoly Novohradu s jasným cieľom – vyhrať zápas proti slovenskému majstrovi a postúpiť do osemfinále najprestížnejšej európskej súťaže. To sa im aj podarilo výsledkom 1:7, no nebyť lacných gólov v prvom polčase, na palubovke by sme mohli vidieť zaujímavú drámu. Pred novinármi zhodnotilo zápas niekoľko hráčov domácich a aj tréner Lučenca a zároveň slovenskej reprezentácie vo futsale Marián Berky.

„Súper nám v prvom polčase ukázal, ako máme hrať futsal. Problém bol, že sme dostali v rýchlom slede tri góly, čo si myslím, že rozhodlo. Ak hráme s takýmto súperom a máme šance, musíme ich premeniť. V druhom polčase ukázali, že majú srdiečko a nechceli si urobiť blamáž,“ povedal Berky.

Lučenčanom, na rozdiel od ich súpera, chýba zápasová prax, pretože pre pandémiu koronavírusu je pozastavená najvyššia futsalová liga. Aj to bol jeden z aspektov, prečo Mimel prehral. „Určite to bolo vidieť na niektorých hráčoch, že tréning je tréning. Zápas sme nehrali tri mesiace, okrem predošlého v Lige majstrov. Zápasovú kondíciu neoklameme a to bol najväčší problém pre nás,“ vyjadril sa kormidelník tímu.

PREČÍTAJTE SI: Futsalisti Lučenca podľahli ruskému súperovi, v Lige majstrov skončili

Podľa slov hráča Antona Brunovského je Moskva jedným z najväčších ašpirantov na víťazstvo v Lige majstrov. „Rozhodujúci bol prvý polčas. Tam sme urobili viac chýb, boli sme nedôrazní. Druhý polčas bol o niečo lepší, myslím, že aj súper kus poľavil,“ priblížil Brunovský, ktorý sa do Ligy majstrov vrátil po dvoch rokoch.

Ako sa vyjadril brankár Lučenca Richard Oberman, prvý polčas nebol podľa ich predstáv, no v druhej polovici boli lepším tímom. „Išli sme do neho koncentrovanejšie, nerobili sme niektoré chyby, povedali sme si, čo ideme hrať a držali ich od našej brány. Proste to nebol možno náš deň a budeme sa pripravovať na našu ligu ak sa začne, aby sme si mohli aj budúci rok dať reparát v Lige majstrov,“ vyslovil sa Oberman, ktorý dodal, že tento zápas bol pre nich veľká škola.

O zlom výkone v prvom polčase sa vyjadril aj Martin Směřička, ktorý zároveň doplnil, že im chýbala zápasová prax. „V prvom polčase nám ukázali ich silu. Nemôžeme sa vyhovárať, no bez zápasovej praxe sa nedá bojovať s takýmto extrémne silným súperom. Bohužial, dostali sme rýchle góly a potom bol už problém,“ doplnil. Ako ďalej dodal, zápasu chýbali diváci. „Keď sem príde takéto mužstvo, táto hala by praskala vo švíkoch. Je to naozaj škoda, že sme v takejto situácii. Ja som tu hral naposledy pred divákmi ešte za reprezentáciu proti Srbsku a dokázali sme ich poraziť. Tá kulisa nám vtedy pomohla a bohužiaľ, dnes nám pomôcť nevedela,“ povedal na záver Směřička.

Pridaj komentár