V Hnúšti – Mútniku zhorel rodinný dom, samospráva podala pomocnú ruku

HNÚŠŤA – Šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na dvoch kusoch techniky a dvaja príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) na jednom kuse hasičskej techniky zasahovali pri požiari strechy a interiéru rodinného dom v Hnúšti časti Mútnik. Udalosť sa stala v ranných hodinách v sobotu 16. 1. 2020. Informovalo o tom Operačné stredisko HaZZ v Banskej Bystrici.

Ako na svojej sociálnej sieti napísal primátor Hnúšte Roman Lebeda, udalosť sa stala v rómskej osade a o strechu nad hlavou prišla jedna rodina. Mesto pripravilo evakuačnú miestnosť v kultúrnom dome, no nakoniec to nebolo potrebné, pretože ich prichýlila rodina. Samospráva Hnúšte však podala pomocnú ruku.

„Už o 10:00 sme rodine zabezpečili a priviezli náhradné oblečenie vďaka našim terénnym soc. pracovníkom, dve postele a vankúše vďaka občanovi Jánovi Artmanovi a teplé deky a uteráky, ktoré nám (pôvodne do útulku) venovala naša rodáčka Jana Graf. Aspoň rýchla základná pomoc od mesta a jeho občanov,“ vyjadril sa Lebeda na sociálnej sieti.

Primátor sa v závere poďakoval všetkým, ktorí podali pomocnú ruku rodine, ktorá prišla o strechu nad hlavou. „Chcem sa poďakovať náčelníkovi MsP Petrovi Rukavicovi, príslušníkom MsP Jánovi Katreniakovi a Vladimírovi Parobekovi, ktorí boli ochotní okamžite nastúpiť do služby, terénnej soc. pracovníčke a riaditeľke MsKS za ochotu ísť pripraviť evakuačnú miestnosť a musím vyzdvihnúť aj dobrovoľný hasičský zbor z Klenovca, ktorí sú ukážkovým príkladom, ako by dobrovoľní hasiči mali fungovať, profesionalitou i rýchlosťou,“ dodal Lebeda.

Zdroj a foto: Facebook Romana Lebedu

Pridaj komentár