I. MATOVIČ: Najvyššiu mieru pozitivity mal v sobotu okres Revúca

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Najvyššiu mieru pozitívnych testov na ochorenie COVID-19 mal počas prvého dňa víkendového skríningového testovania okres Revúca. Informoval o tom premiér Igor Matovič na nedeľňajšej tlačovej konferencii.

„Za včerajšok (sobota 23. 1. 2021, pozn. redakcie) bol rekordmanom okres Revúca, o ktorom nikto nechyroval z Bratislavy, tí, čo hovorili, že len ohniská treba testovať a podobne, že okres Revúca môže byť problém. Ale za včerajšok je číslo jedna v miere pozitivity,“ skonštatoval premiér.

Zároveň dodal, že presné čísla vláda zverejní neskôr. Matovič tiež spomenul, že celkovo sa v sobotu vykonalo 1 303 949 testov a pozitívnych z nich bolo 9979, teda 0,77 percenta.

To, že sa situácia v Revúckom okrese zhoršuje a môže sa stať jedným z nových ohnísk, naznačovali aj dáta z predchádzajúcich dní. Podrobnejšie sme o tom písali v sobotňajšom článku.

O pozitivite v Revúcej hovorí Matovič vo videu v čase od 18:28:

DOPLNENÉ 24. 1. o 15:15: Ako na Facebooku uvádza analytický portál Dáta bez pátosu, vládu na zhoršovanie situácie v Revúckom okrese už upozorňovali. „Okres Revúca bol v našich reportoch cez víkend pred spustením SKRÍNINGU z celkom 72 okresov Slovenska v reportoch uvedený: 1) na mieste číslo 3. ako SKOKAN DŇA v 7D incidencii zo 14. januára v dennom reporte. 2) na mieste číslo 7. vyznačený červeným ako RÝCHLO RASTÚCI OKRES v náraste 7D incidencie na 10-tisíc obyvateľov. 3) v emaile parameter ZMENY 7D Incidencie spomínaný ako „zmenový“ report, ktorý hovorí o trendoch s uvedením, že niektoré trendy sú aj ZLÉ a tie treba strážiť,“ uvádza portál.

REVÚCA PRE NÁS NIE JE PREKVAPENÍM / VLÁDE SME TO HLÁSILI

Vážený pán premiér Igor Matovic, vážení podpredsedovia vlády…

Uverejnil používateľ Dáta bez pátosu Nedeľa 24. januára 2021

DOPLNENÉ 24. 1. o 18:57: Pandemická situácia v Revúckom okrese bola tiež jednou z oblastí, ktorej sa v relácii TV Markíza Na telo dotkol minister obrany Jaroslav Naď. V protiklade s tým, čo tvrdí portál Dáta bez pátosu uviedol, že ani v jednej analýze, ktorá bola prezentovaná odborníkmi, sa nehovorilo o tom, že okres Revúca by bol komplikovaný.

„Dnes sa ukazuje, že zo včerajších (sobotňajších, pozn. redakcie) dát je Revúca určite v prvej trojke, ale pravdepodobne najhorším okresom na Slovensku. Takže podľa dát rôznych odborníkov, ktorí hovorili, že tam netreba testovať, by sa tam netestovalo.A my sme dnes zistili, že je to nové ohnisko,“ konštatoval Naď.

Spomenul tiež, že podľa PCR aj antigénového testovania, ktoré prebieha v jednotlivých mobilných odberových miestach, Revúca vôbec nevychádzala ako jedno z hlavných problematických miest. „Iba na základe skríningového testovanie sme teraz zistili, že Revúca je problém,“ dodal minister.

Zdroj: tlačová konferencia premiéra I. Matoviča, Dáta bez pátosu, Na telo

2 Replies to “I. MATOVIČ: Najvyššiu mieru pozitivity mal v sobotu okres Revúca”

  1. Pingback: Testovanie v R. Sobote zachytilo počas soboty 15 pozitívnych, v Lučenci 16

  2. Pingback: Najčítanejšie články na Sobotníku za rok 2021: Nehody, platy starostov či nové byty

Pridaj komentár