J. Šimko: Obvod R. Sobota má za r. 2020 menej mŕtvych než v predošlých dvoch rokoch

RIMAVSKÁ SOBOTA – Obvod Rimavská Sobota, do ktorého spadajú obce Horné Zahorany, Pavlovce, Rimavské Janovce, Zacharovce a Rimavská Sobota, má za rok 2020 menej mŕtvych než v predošlých dvoch. Tvrdil to primátor Rimavskej Soboty a poslanec Národnej rady SR za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Jozef Šimko na zasadnutí parlamentu SR.

„Nedá mi, aby som nepoukázal na jednu vec. Môj matričný obvod Rimavská Sobota, kde spadajú Horné Zahorany, Pavlovce, Zacharovce a Rimavské Janovce a Rimavská Sobota, čo je asi 40-tisíc ľudí, zistil, že v roku 2018 sme mali 616 mŕtvol. V roku 2019 sme mali 650 mŕtvych a v roku 2020 634 mŕtvol. To znamená, minulý rok sme mali o 16 mŕtvych menej ako v roku 2019,“ povedal Šimko na zasadnutí parlamentu.

Ako sa ďalej vyjadril, strana ĽSNS nepopiera, že ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus neexistuje a vie, že strpčuje život nie len na Slovensku, ale aj po celom svete. Šimkovi vadí to, že pri prvom celoplošnom testovaní bolo nakúpených 3,8 milióna antigénových testov a premiér Igor Matovič sa vyjadril, že tieto testy by nedal ani svojmu psovi. „Vážení priatelia, tak takýmito testami sme testovali občanov žijúcich na území Slovenskej republiky?,“ dodal Šimko.

Primátor Rimavskej Soboty sa ďalej vyjadril aj ku vládnemu konfliktu medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom. „Kto nazval idiotom a koho? Pán Matovič nazval idiotom pána Sulíka. Dovolím si povedať, že Matovič nesiaha Sulíkovi ani po päty. A takto pracuje vláda Slovenskej republiky,“ doplnil na záver.

Zdroj: Youtube kanál strany ĽSNS  foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár