KRÁTKE SPRÁVY: Revúca má novú prednostku, v Poltári ju hľadajú

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy na Sobotníku o novej prednostke Mestského úradu v Revúcej, videu o fiľakovských bunkroch, diaľnici pri Lučenci či vakcinácii v Rožňave.

REVÚCA – Novou prednostkou MsÚ Revúca sa stala Lucia Búšová. Ako sama uviedla vo videu Revúckych zvestí, predtým takmer 17 rokov pracovala na úrade práce v Revúcej. Po strate tohto zamestnania najprv minulý rok pracovala na oddelení regionálneho rozvoja MsÚ a od 1. januára je na poste prednostky.

„Veľmi dobre si uvedomujem dôveru, ktorú mi tým prejavil primátor Július Buchta a veľmi si to vážim. Na druhej strane si však uvedomujem aj zodpovednosť, ktorú táto funkcia prináša. Preto pevne verím, že spolu s kolegami tu na MsÚ, spolu s organizáciami a inštitúciami, ktoré sú na mesto priamo napojené, a samozrejme, i spolu s poslancami mestského zastupiteľstva sa nám podarí vytvoriť kompaktný pracovný tím a spolu dokážeme prinášať riešenia na rôzne problémy, ktoré táto naozaj náročná doba prináša,“ konštatovala nová prednostka.

POLTÁR – Samospráva Poltára hľadá vo výberových konaniach adeptov na tri pozície v rámci tamojšieho MsÚ. Ide o projektového manažéra, odborného pracovníka spoločného školského úradu a prednostu MsÚ. Kvalifikačné predpoklady a ďalšie podrobnosti nájdu záujemcovia na stránke mesta. 

MÝTNA/TOMÁŠOVCE – Úsek rýchlostnej cesty R2 medzi Mýtnou a Tomášovcami v Lučeneckom okrese má byt jedných z troch diaľničných úsekov v SR, ktoré by mali byť odovzdané do užívania v tomto roku. Informuje o tom Denník E s tým, že šoférom by tak malo vďaka všetkým trom úsekom pribudnúť 58 kilometrov rýchlostných ciest.

Výstavba tohto 13,5-kilometrového úseku sa začala v októbri 2019 a ukončená by mala byť v júli 2021. Súčasne je už vo výstavbe aj nadväzujúca časť R2 od Kriváňa po Mýtnu, vďaka čomu by niekedy okolo roku 2024 mala súvislá diaľnica viesť od Zvolena až pred Lučenec.

FIĽAKOVO – Vo Fiľakove sa zachovalo viacero bunkrov z čias druhej svetovej vojny. Ich históriu mapuje miestne združenie nadšencov, ktorí sa nazývajú Bunker Team a podarilo sa im zozbierať už mnoho zaujímavostí. Niektoré z nich si môžete vypočuť vo vlogu, ktorý zverejnil ich šéf Marian Mesiarik.

ROŽŇAVA – Nemocnica sv. Barbory v Rožňave, ktorá patrí do siete Svet zdravia, sa od 18. januára stane vakcinačným centrom, informoval na tlačovej konferencii minister zdravotníctva Marek Krajčí. „Nemocnice si najskôr očkujú vlastný personál v rámci pilotnej fázy. V momente, keď túto pilotnú fázu absolvujú, sú pripravené stať sa vakcinačnými centrami,“ vysvetlil Krajči s tým, že do týchto centier sú ľudia pozývaní cez vakcinačný formulár a registrovať sa môžu cez tzv. Covid pass.

Z údajov, ktoré zverejnil minister počas tlačovky, tiež vyplýva, že situácia ohľadom šírenia COVID-19 je v okresoch Gemera, Malohontu a Novohradu v porovnaní s ostatnými regiónmi SR relatívne dobrá. Najhoršie sú na tom okresy Nitra, Trenčín a situácia sa zhoršuje aj v Banskej Bystrici či v Košiciach.

ROŽŇAVA – Na záver si dovolíme zdieľať fotogalériu zimnej prírody Rožňavského okresu, ktorú na Facebooku zverejnil Roman Ocelník z portálu InfoNoviny.sk:

Keď nepríde sniežik za Romanom, musí Roman za sniežikom 🙂

Hmmmm, Nadabula pod mrakom, hmlisto, celé zle. Sadám o…

Uverejnil používateľ InfoNoviny Sobota 9. januára 2021

 

Pridaj komentár