V Lučenci má vraj pribudnúť nový Lidl, spýtali sme sa na to kompetentných

LUČENEC – K zatiaľ jedinému obchodu reťazcu Lidl v Lučenci, ktorý sa nachádza na Haličskej ceste,môže pribudnúť ďalší. V metropole Novohradu by tak mohli stáť až dve Lidl predajne. Sobotnik.sk o tom informoval náš čitateľ, podľa ktorého sa v meste o výstavbe nového Lidla hovorí. My sme preverovali túto informáciu na Mestskom úrade (MsÚ) v Lučenci a u komunikačného odboru spoločnosti LIDL.

Ako prvý sme oslovili MsÚ v Lučenci, kde sme zisťovali, či samospráva nemá vedomosť o prípadnom záujme reťazca o výstavbu, prípadne či mesto nežiadala o kúpu nejakých pozemkov, alebo potrebné povolenia. „Na mestskom úrade nemáme v súčasnosti vedomosť o takomto zámere,“ odpovedala nám Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky mesta.

Naše ďalšie kroky k potvrdeniu informácie teda smerovali priamo ku komunikačnému odboru spoločnosti LIDL. Podľa slov Tomáša Bezáka, vedúceho úseku komunikácie, spoločnosť zvažuje vybudovať novú predajňu v Lučenci. „Nateraz však nemám žiadne ďalšie konkrétne informácie,“ priblížil Bezák.

Zdá sa teda, že niečo na tom, čo sa v Lučenci hovorí, môže byť. Zatiaľ posledným obchodom LIDL, ktorý sa vybudoval alebo buduje v našom regióne, je však nová predajňa v Tornali. Stáť bude na sídlisku Juh a pôjde o druhý obchod Lidlu v okrese Revúca (prvý je v okresnom sídle). Presný termín plánovaného otvorenia spoločnosť neprezradila, no podľa informačnej tabule priamo na stavenisku má byť stavba dokončená v roku 2021.

Lidl v Hnúšti zatiaľ nebude

Spoločnosť v nedávnej minulosti rokovala o novej predajni aj v okrese Rimavská Sobota, konkrétne v Hnúšti. Začiatkom roka 2019 o tom hovoril na zasadnutí tamojšieho mestského zastupiteľstva viceprimátor mesta Grigorij Šamín, no ako uviedol, spoločnosť mala náročné podmienky, ktoré je ťažšie splniť. Spomenul napríklad, že predstavitelia reťazca by chceli, aby predajňa bola v obytnej zóne a zároveň aj pri hlavnej ceste, takých lokalít je však v Hnúšti veľmi málo.

Vznik nového Lidla v Lučenci je tak aktuálne zrejme pravdepodobnejší, keďže ide o najväčšie mesto v našich regiónoch. Navyše, čo sa týka približne rovnakých miest ako Lučenec počtom obyvateľov, dve predajne už môžeme nájsť napríklad v centre Liptova, v meste Liptovský Mikuláš. V prospech prípadnej výstavby Lidla v Lučenci hovorí aj dobrá ekonomická situácia reťazca, keďže, ako informuje napríklad portál sme.sk, stúpajú mu zisky aj obrat. Navyše, objemom tržieb sa postupne doťahuje na jednotku na trhu, Tesco.

Pridaj komentár