V Lučenci merali intenzitu 5G žiarenia, testovanie dopadlo na výbornú

LUČENEC – Hoaxy o 5G žiarení nabrali v posledných mesiacoch na vysoké obrátky. Niektorí ľudia protestovali proti budovaniu stožiarov a vysielačov. V rámci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) prebiehalo v spolupráci s s Výskumným ústavom spojov meranie intenzity 5G žiarenia na viacerých mestách v kraji. Meranie sa konalo aj v Lučenci v rôznych oblastiach. Informuje o tom Mesto Lučenec na svojom Facebooku.

„V rámci mesta Lučenec sa uskutočnilo testovanie na desiatich miestach a dopadlo na výbornú. Najvyššia nameraná hodnota bola stanovená na 3,9 V/m, čo nepredstavuje riziko. Limitná hodnota je v tomto prípade nastavená až na úrovni 27,5 V/m. Merania sa uskutočnili na Rúbanisku, v Opatovej, Ulici Adyho a v centre mesta na Ulici Martina Rázusa,“ píše sa na sociálnej sieti.

Siete 5G síce budú využívať hustú sieť vysielačov, vysielacie výkony sú však nižšie. Slovensko preto plánuje pokračovať v tomto projekte a pokračuje so systematickým mapovaním intenzity úrovne elektromagnetického poľa, a to ako v čase pred zavedením, tak aj počas zavádzania sietí 5G do prevádzky.

Zdroj a foto: Mesto Lučenec

Pridaj komentár