LUČENEC: Mesto pripravilo plán nástupu detí do materských škôl

LUČENEC – Snahou mesta Lučenec je v týchto dňoch čo najbezpečnejší návrat detí do detských jaslí, škôlok a škôl. Ako uvádza samospráva na svojej webovej stránke, z dôvodu veľkého záujmu rodičov o návrat detí do materských škôl sa s prihliadnutím na aktuálny tvrdý lockdown a prísne protipandemické opatrenia rozhodli tieto zariadenia otvárať postupne.

„Návrat do školských zariadení bude umožnený deťom, ktorých zákonní zástupcovia pracujú v tzv. prvej línii alebo kritickej infraštruktúre, respektíve nevedia svoje zamestnanie vykonávať z domu – home office,“ píše sa na webovej stránke.

Podľa informácii, ktoré mesto uviedlo, ako prvé sa budú otvárať už 7. januára detské jasle, MŠ Bratrícka – Opatová, MŠ J. Kármána a MŠ Štvrť M. R. Štefánika. Od 8. januára otvoria postupne MŠ Rúbanisko I, MŠ Rúbanisko II a MŠ na Ulici partizánska. Následne od 11. januára (pondelok) majú byť otvorené všetky škôlky v Lučenci.

„Od 11. do 15. januára na základe záujmu poskytnú základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta celodennú prevádzku školského klubu detí (ŠKD) najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Od 11. do 15. januára bude na prvom stupni umožnené prezenčné vyučovanie aj pre deti zo sociálne slabších rodín,“ konkretizuje mesto a dodalo, že plánované otvorenie základných škôl je 18. januára.

Žiaci druhého stupňa by sa do lavíc mali vrátiť 25. januára. Podmienkou však je dobrovoľné pretestovanie rodičov a žiakov školy a zamestnancov. Testovanie je naplánované víkend 23. a 24. januára.

Zdroj: Mesto Lučenec  Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár