V našich regiónoch sa bude očkovať v 2 nemocniciach, Rožňava a Lučenec

LUČENEC/ROŽŇAVA – Očkovať sa proti ochoreniu COVID-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, sa na začiatku roka bude dať v 25 nemocniciach na Slovensku. Nezabudlo sa ani na naše regióny a očkovanie tu bude prebiehať v dvoch nemocniciach – vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Lučenec a v Nemocnici sv. Barbory Rožňava.

Podľa slov hovorkyne sietí ProCare a Svet zdravia Jany Fedákovej sa v prvej fáze bude očkovať v troch nemocniciach ktoré patria do ich siete (okrem Rožňavy to budú Michalovce a Humenné). Podľa nej nie je počet vakcinačných centier po celom Slovensku dostatočný a zvýšenie ich počtu by celému procesu pomohlo.

V našich troch nemocniciach (Michalovce, Rožňava, Humenné) budeme disponovať vakcínou od 4. januára a následne začneme proces očkovania zamestnancov. Tieto nemocnice sú súčasťou prvej vlny distribučných centier vakcíny. Pracujeme ale na tom, aby sme zabezpečili rýchlu možnosť očkovania pre všetkých zamestnancov všetkých našich nemocníc a polikliník,“ uviedla Fedáková.

Od 4. januára sa začne očkovanie zdravotníkov a ďalších vybraných skupín aj v štyroch pilotných krajských mestách – v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici a v Nitre. Ďalšie majú postupne pribúdať od 10. januára. Určené je primárne pre zdravotníkov a ľudí, ktorí bojujú v prvej vlne proti ochoreniu COVID-19. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR už spustilo aj prihlasovanie cez registračný formulár na stránke korona.gov. Vo formulári upozorňuje, že pred očkovaním sa budú musieť ľudia preukázať potvrdením o zamestnaní v zdravotníckom sektore či služobným preukazom.

MZ SR od žiadateľov pýta osobné údaje, trvalé bydlisko a kategóriu, do ktorej sa zaraďujú ľudia. Žiadatelia si môžu vybrať dátum a miesto, kde sa budú chcieť dať zaočkovať. Do SMS a na mailovú adresu vám následne príde presný čas očkovania a váš COVID-19 PASS.

Zdroj: Svet zdravia, MZ SR, korona.gov.sk, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár