POLTÁR: Mesto v roku 2020 malo 22 sobášov, narodilo sa 29 detí

POLTÁR – V roku 2020 sa v Poltári narodilo 29 detí, z ktorých bolo 11 chlapcov a 18 dievčat. Vyplýva to zo štatistík, ktoré vypracoval Matričný úrad v Poltári. Najčastejším chlapčenským menom bolo v minulom roku Samuel, z dievčenských to bola Mia. Najviac detí sa narodili vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Lučenec, na druhom mieste skončila Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota. Deti sa rodili aj v Banskej Bystrici či Martine. Informuje o tom mesto Poltár na svojej webovej stránke. 

„Azda najkrajšími udalosťami v živote mesta je narodenie detí. V roku 2020 sme privítali 29 malých Poltárčanov, pričom sa narodilo viac dievčatiek ako chlapcov. Rodičia sa v minulom roku rozhodli dať svojim bábätkám najmä tradičné slovenské mená,“ povedala primátorka mesta Martina Brisudová.

Čo sa týka ostatných údajov, v meste sa v roku 2020 uskutočnilo 22 sobášov, z ktorých bolo 14 na Matričnom úrade a 8 pred oltárom rímskokatolíckej cirkvi. „Najobľúbenejším svadobným mesiacom minulého roka bol august. Počas letných dní si dva páry vymenili manželské sľuby pod holým nebom v parku pri KPÚ. Niektoré plánované sobáše boli z dôvodu sprísnených opatrení a hlavne obmedzeného počtu svadobčanov preložené na rok 2021,“ píše sa na webovej stránke.

V priebehu minulého roku sa do mesta prihlásilo 66 obyvateľov na trvalý pobyt. Ľudia sa vracali aj zo zahraničia a to jeden občan z Rakúska a dvaja z Českej republiky. „Pribúdajú  nám aj deti narodené v zahraničí. Prihlásilo sa ich sedem, čo je o polovicu viac v porovnaní s rokom 2019. Pochádzajú z Českej republiky, Rakúska, Srbska, Írska, Nórska i Talianska. Z Poltára sa odhlásilo o 13 občanov menej ako minulý rok. Z toho dvaja do Českej republiky a jeden do Rakúska,“ dodalo mesto s tým, že v Poltári zomrelo v roku 2020 80 obyvateľov.

Pridaj komentár