R. SOBOTA: Rezort hospodárstva oficiálne potvrdil vznik priemyselného parku

RIMAVSKÁ SOBOTA – Ministerstvo hospodárstva (MH SR) Slovenskej republiky oficiálne potvrdilo vznik priemyselného parku v Rimavskej Sobote. Informáciu zverejnili na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook. 

„Vybudovanie Priemyselného parku Rimavská Sobota vytvorí doposiaľ absentujúci predpoklad získania investícií pre jeden z najmenej rozvinutých regiónov Slovenska,“ napísalo v príspevku zo dňa 4. januára. Ako ďalej dodalo, celková investícia do priemyselného parku by mala byť 11,8 milióna eur, no očakáva sa vytvorenie 500 nových pracovných miest. „Návratnosť investícií by mala prísť už v prvých rokoch prevádzky parku,“ konštatovalo MH SR.

Rezort už posledné dva dni zverejňoval príspevky, ktoré naznačovali vznik nového priemyselného parku v Rimavskej Sobote. V príspevku zo dňa 2. januára sa písalo o tom, že investičné stimuly formou daňových úľav budú prúdiť len do najmenej rozvinutých regiónov, medzi ktoré rozhodne patrí aj Rimavská Sobota. V príspevku, ktorý ministerstvo zverejnilo 3. januára, hovorilo o tom, ako štátna spoločnosť MH Invest II poctivo pracuje na svojom zadaní, ktoré bolo vybudovanie strategického priemyselného parku.

Podľa informácií zo zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva by mal byť štátny strategický park umiestnený po obidvoch stranách cesty I/72 medzi mestskými časťami Sobôtka a Kľačany. Na základe údajov, ktoré MH SR ešte v novembri predložilo do medzirezortného pripomienkového konania, by jeho celková rozloha mala byť zhruba 65 hektárov.

DOPLNENÉ 5. 1. 2021: Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka výstavba parku tomuto regiónu výrazne pomôže v rámci hospodárskeho a sociálneho rozvoja, pretože okrem stoviek priamych môžu vzniknúť aj tisícky nepriamych nových pracovných miest. „Verím, že bude dostavaný do roku 2023 a následne ho budeme vedieť ponúknuť k dispozícii investorom,“ upresnil Sulík.

Zdroj a ilustračné foto: Facebook rezortu hospodárstva

Pridaj komentár