REVÚCA: Občania môžu požiadať o parkovacie miesto

REVÚCA – Mesto Revúca zaviedlo novinku v podobe vyhradených parkovacích miesto. Tieto miesta by sa mali dať zarezervovať v 17-tich vybraných lokalitách mesta, ktoré sa využívajú za účelom trvalého parkovania osobných motorových vozidiel. Na Facebooku o tom informovalo mesto Revúca ešte 22. decembra minulého roku. Novinka je platná od 1. 1. 2021.

Na území mesta je 17 verejných priestranstiev, ktoré sa využívajú za účelom trvalého parkovania osobných motorových vozidiel. Ide o priestranstvá na uliciach: Vladimíra Clementisa, Júliusa Bottu, Magnezitárov, Ivana Krasku, Fraňa Kráľa, Generála Viesta, Jilemnického, Sama Chalúpku, Sládkovičova, Generála Goliana, Mierová, Partizánska, Daxnerova, Tomášikova, Terézie Vansovej, Štefana Maliaka, 1. Mája,“ vymenovalo mesto na sociálnej sieti. 

Ako ďalej doplnilo, z týchto lokalít, ktoré sú využívané na trvalé parkovanie sa zmenia v pomere 40:60 na vyhradené parkovacie miesta. „Postačí, ak si už od 22. decembra podáte Žiadosť o pridelenie vyhradeného parkovacieho miesta a dostanete sa do poradovníka na pridelenie,“ napísalo mesto.

Poplatok za jedno parkovacie miesto na jeden rok pre fyzickú osobu je 150,11 eur, v prípade právnickej osoby alebo fyzickej osoby – podnikateľa to je 300, 21 eur na rok. „Žiadateľ, ktorému sa pridelí parkovacie miesto bude zároveň povinný uhradiť jednorazový poplatok vo výške 40,00 Eur za tabuľku, na ktorej bude vyobrazené poradové číslo parkovacieho miesta,“ dodalo mesto.

Podľa slov Lenky Rekenovej, vedúcej oddelenia životného prostredia a verejného poriadku je v ponuke až 305 vyhradených parkovacích miest a mesto zatiaľ eviduje približne 40 žiadostí. „To číslo sa stále mení, každým dňom nám tie žiadosti postupne pribúdajú,“ povedala.

Zdroj a foto: Facebook mesta Revúca

One Reply to “REVÚCA: Občania môžu požiadať o parkovacie miesto”

  1. Pingback: Parkovanie na sídlisku v Poltári je podľa poslanca hotová katastrofa. Bude na ňom parkovanie spoplatnené?

Pridaj komentár