R. SOBOTA: Len 6 poslancov MsZ prišlo na každé zasadnutie v roku 2020

poslanciRIMAVSKÁ SOBOTA – Len šesť poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote prišlo na všetkých 12 zasadnutí MsZ v roku 2020. Zaujímavosťou je, že až polovicu z nich (3) tvoria poslanci z poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť.

Na každom zasadnutí sa objavili Erika Juhászová (SMER – SD), Ladislav Rigó (KDH, SMK-MKP), Jaroslav Matzenauer (Odvážme sa zrýchliť), Roman Vaľo (Odvážme sa zrýchliť), Tomáš Sliva (MOST-HÍD) a Pavel Zvara (Odvážme sa zrýchliť). Každý z nich sa zúčastnil aj dvoch pokračovaní zasadnutia, ktoré boli 2. júna a 15. decembra. Za spomenutie stoja aj poslanci, ktorí sa nezúčastnili len na jednom zasadnutí MsZ. Medzi nich patrí Štefan Baláž (Národná Koalícia), Michal Demeter (Odvážme sa zrýchliť), Ivan Hazucha (SMER-SD) a Róbert Kuvik (SMER-SD).

Naopak, najviac vymeškaných zasadnutí MsZ si pripísal Peter Juhász (KDH, SMK-MKP), ktorý sa nezúčastnil deviatich zasadnutí MsZ z celkových dvanástich. Na druhom mieste skončil Zoltán Cziprusz (KDH, SMK-MKP), ktorý neprišiel na polovicu zasadnutí (6). Na treťom mieste skončila Eva Bornayová (SMER-SD), ktorá sa nezúčastnila piatich zasadnutí.

Ak sa pozrieme na poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť, zo všetkých deviatich poslancov, ktorí sedia v MsZ, vymeškali dokopy len 15 zasadnutí, čo tvorí dokopy 14 percent. Najviac z nich vymeškal Tibor Figei (4), na druhom mieste je Jaroslav Bagačka a Ján Jurkemík (obaja po 3) a na treťom mieste Štefan Tankó a Roman Slanina (obaja po 2).

V MsZ sedí od polovice roka aj druhý poslanecký klub – Za rozvoj Rimavskej Soboty, ktorý tvoria štyria členovia – predseda Jozef Tóth a členovia Ladislav Rigó, Štefan Baláž a Anna Šimková. Títo štyria poslanci vymeškali dokopy 8 zasadnutí MsZ, čo tvorí 17 percent. Najviac z nich vymeškal Jozef Tóth (4), na druhom mieste skončila Anna Šimková (3) a na treťom mieste Štefan Baláž (1). Ladislav Rigó sa zúčastnil každého zasadnutia.

zdroj: Mesto Rimavská Sobota

Pridaj komentár