R. SOBOTA: Kontajnery na kuchynský odpad sa kupovať nebudú, dodá ich Brantner

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na sídliskách v R. Sobote napokon nepribudne 300 kontajnerov určených na separovanie kuchynského odpadu. Mesto totiž tieto prvky nebude nakupovať, ale do Rimavskej Soboty ich dodá spoločnosť Brantner v počte 100 kusov.

Sobotnik.sk o tom informovala Eva Muráriková, vedúca odboru rozvoju mesta Mestského úradu v Rimavskej Sobote.  Ako ďalej doplnila, na sídliskách by tieto kontajnery mohli pribudnúť niekedy v polovici roka 2021, momentálne sa vypracúva koncept na Ministerstve životného prostredia. 

Mesto musí podľa zákona zaviesť zber kuchynského separovaného odpadu od roku 2021. Podľa prvého plánu sa mali nakúpiť kontajnery v počte 300 kusov, jeden za 200 eur. Návrh na kúpu týchto kontajnerov vtedy podporili jednohlasne všetci poslanci.

Mesto dostalo od environmentálneho fondu za percento separovaného odpadu 38-tisíc eur. Muráriková na zasadnutí mestského zastupiteľstva začiatkom novembra povedala, že je to prospešné aj z finančného hľadiska, pretože čím je vyšší počet separovaného odpadu, tým sú menšie poplatky za uloženie odpadu na skládky.

Zdroj: E. Muráriková, MsZ R. Sobota

Pridaj komentár