Rimavskosoboťan chcel v Lučenci ujsť policajtom, autom poškodil niekoľko áut aj plot

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa, z prečinu poškodzovania cudzej veci a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 33-ročného muža z Rimavskej Soboty. Na Facebooku o tom informuje stránka Polícia SR – Banskobystrický kraj.

„V stredu v popoludňajších hodinách, ako vodič auta Alfa Romeo, nerešpektoval pokyny policajnej hliadky na zastavenie vozidla a vysokou rýchlosťou pred policajným autom unikal z obce Lovinobaňa smerom do Lučenca. V meste vošiel do slepej ulice a keď s autom zastavil, policajti ho zablokovali služobným autom,“ uviedla polícia.

Tým sa ale celá udalosť neskončila. Obvinený totiž zaradil spiatočku a úmyselne zacúval do zaparkovaného auta, do služobného auta aj do ďalšieho zaparkovaného auta, ktoré tlačil niekoľko metrov až do plota rodinného domu, ktorý taktiež poškodil.

„Pri unikaní policajnej hliadke opäť narazil do služobného auta a po prejdení na inú ulicu zastavil, vyskočil z auta a ušiel. Policajná hliadka ho zadržala vo dvore rodinného domu, kde sa ukrýval pod schodiskom,“ dodala polícia.

Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Obvinený sa tohto skutku podľa polície dopustil v podmienke a za marenie výkonu úradného rozhodnutia už bol v minulosti dvakrát odsúdený.

CHCEL UJSŤ POLICAJTOM, POŠKODIL NIEKOĽKO ÁUT A PLOT PRI RODINNOM DOME

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu útoku…

Uverejnil používateľ Polícia SR – Banskobystrický kraj Piatok 15. januára 2021

 

Pridaj komentár