ROŽŇAVA: V nemocnici sa narodilo 576 detí, najčastejšie mená boli Natália a Oliver

ROŽŇAVA – V Nemocnici Svet zdravia Rožňava sa minulý rok uskutočnilo 576 pôrodov. Na svet prišlo 301 dievčat a 275 chlapcov. Piatim mamičkám sa zároveň narodili dvojičky. Najviac detí sa narodilo v mesiaci august – 61. Informuje o tom Jana Fedáková, komunikačný špecialista pre siete ProCare a Svet zdravia.

„Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Natália, Laura a Nela. U  detí chlapcov zase dominovali mená Oliver, Ján a Adam. Prvým bábätkom narodeným tento rok v rožňavskej nemocnici sa stal chlapček Dárius. Na svet prišiel 1. januára 2021 o 19.00 h. Po narodení vážil 2560 gramov a meral 49 centimetrov. Jeho mamička Jana pochádza z Dobšinej a je to jej prvé dieťatko. Zaujímavosťou je, že mamička prvého novorodenca v rožňavskej nemocnici v predošlom roku 2020 sa volala Janka, bola tiež prvorodičkou a mala dokonca aj totožné priezvisko s tohtoročnou mamičkou. Nejde však, samozrejme, o tú istú osobu,“ napísala Fedáková.

Ako ďalej informovala, prvým Rožňavčanom narodeným v tejto nemocnici je Attila, ktorý prišiel na svet 8. januára o 13:20. „Po narodení mal miery 3550 gramov a 51 centimetrov. Jeho mamička Izabela je druhorodička, doma teda malého Attilu čakal súrodenec,“ priblížila.

One Reply to “ROŽŇAVA: V nemocnici sa narodilo 576 detí, najčastejšie mená boli Natália a Oliver”

  1. Pingback: ROŽŇAVA: Prvé dieťa roka 2022 je v rožňavskej nemocnici chlapček Leo

Pridaj komentár