Testovanie v R. Sobote zachytilo počas soboty 15 pozitívnych, v Lučenci 16

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Prvý deň víkendového skríningového testovania na ochorenie COVID-19 priniesol Rimavskej Sobote a Lučencu vcelku priaznivé výsledky. Podľa informácií zo sociálnych sietí podiel bol podiel pozitívnych testov nízky.

O situácii v Rimavskej Sobote informoval primátor Jozef Šimko na svojom profile. „Dnešného dňa (sobota 23. 1. 2021, pozn. redakcie) sme v meste Rimavská Sobota na 11 odberných miestach otestovali na koronavírus 2589 občanov. Z toho pozitívnych bolo 15, v percentuálnom vyjadrení to činí 0,58 %,“ konkretizoval primátor.

Ešte lepšie to bolo v centre Novohradu. „Za dnešný deň (sobota 23. 1. 2021, pozn. redakcie) sme v meste Lučenec pretestovali celkovo 4731 ľudí. Pozitívny výsledok sa objavil v 16 prípadoch. Miera pozitivity v meste je 0,338 %, čo je stále výborné,“ uviedla samospráva Lučenca na svojej stránke Mesto Lučenec.

Naopak, diametrálne odlišná bola situácia v Revúckom okrese, ktorý bol v miere pozitivity na úplnom vrchole rebríčka, o čom píšeme v samostatnom článku.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár