TOP 10 článkov na Sobotnik.sk v roku 2020 – hlavnou témou bol COVID-19

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Rok 2020 zrejme patril k najhorším v živote každého jedného z nás. Spôsobila to pandémia nového koronavírusu v celom svete. Avšak, pre média sa tento rok javil ako mimoriadne úspešný, hci nie z hľadiska príjmov, ale čítanosti článkov. Ľudia často doslova „viseli“ na telefónoch a počítačoch a sledovali najnovšie aktuality, ktoré sa diali vo svete.

Prejavilo sa to aj na našich číslach čítanosti a pre Sobotnik.sk bol rok 2020 najúspešnejší v jeho štvorročnej histórii. Zatiaľ čo naša čítanosť sa v roku 2019 pohybovala na úrovni okolo 172 000 prezretí, v roku v roku 2020 sme dosiahli čítanosť vyššiu ako 765 000 videní a vyše 457 000 reálnych návštevníkov. Na regionálny portál, ktorý funguje vyslovene ako nadšenecký projekt, sú to podľa nás pekné čísla a ďakujeme za ne všetkým čitateľom.

Vaša priazeň nás motivuje a pomáha nám k tomu, aby sme mohli ďalej napredovať. V tomto článku vám ako zhrnutie ponúkame TOP 10 najčítanejších článkov na Sobotnik.sk v roku 2020.

10. Tornaľa má prvý prípad koronavírusu

Článok, ktorý bol publikovaný 23. apríla 2020, zaujal ľudí hneď od začiatku. Za pár minút nabral 5000 kliknutí. Ľudí zrejme zaujal hlavne tým, že išlo o prvý prípad ochorenia COVID-19 v meste Tornaľa.

Tornaľa má prvý prípad koronavírusu

9. V nemocnici R. Sobota bola rodička s cestovateľskou anamnézou

Článok publikovaný 15. marca bol motivovaný informáciami, ktoré nám poskytlo viacero ľudí. Podľa nich sa v nemocnici v R. Sobote nachádzala rodička, ktorá sa vrátila zo zahraničia s cestovateľskou anamnézou. Rodička mala následne negatívny test, v ľuďoch to však vyvolalo paniku, nemocnica prijala aj opatrenia. Aj na príklade tohto článku vidieť, ako sa od marca zmenila atmosféra okolo ochorenia – dnes by šlo o banálnu správu, ktorá by veľa čitateľov nezaujala.

V nemocnici R. Sobota bola rodička s cestovateľskou anamnézou

8. Druhé kolo testovania na COVID-19 nebude v 25 okresoch

V článku, ktorý sme publikovali 2. novembra, sme písali o tom, ako sa druhé kolo testovania neuskutoční v 25 okresoch s nízkym počtom zistených prípadov COVID-19. Medzi ne sa zaradili aj okresy Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Poltár, Veľký Krtíš a Lučenec. Druhé kolo bolo zároveň doteraz posledným väčším plošným testovaním, keďže ďalšie kolá, zamýšľané premiérom Matovičom na december, sa neuskutočnili.

Druhé kolo testovania na COVID-19 nebude v 25 okresoch

7. Naše regióny sa môžu celoplošnému testovaniu na Covid-19 vyhnúť

Článok, ktorý sme publikovali 25. októbra, bol o tom, ako vláda Slovenskej republiky ešte pred prvým celoplošným testovaním pripúšťala, že pre nedostatok zdravotníkov môžu znížiť počet okresov, kde sa testovanie uskutoční. Malo ísť o najmenej premorené regióny na Slovensku. Testovanie sa však napokon uskutočnilo na celom Slovensku.

Naše regióny sa môžu celoplošnému testovaniu na Covid-19 vyhnúť

6. R. SOBOTA: U zamestnankyne nemocnice sa potvrdilo ochorenie Covid-19

V článku, ktorý bol publikovaný 8. júla, sme písali o pozitívne testovanej zamestnankyni fyziatricko – rehabilitačného oddelenia nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote. Išlo o jedinú zamestnankyňu z tohto oddelenia, ktorá mala potvrdený pozitívny test.

R. SOBOTA: U zamestnankyne nemocnice sa potvrdilo ochorenie Covid-19

5. Nové prípady hlási Veľký Blh i Gemerský Sad, COVID-19 majú aj v Licinciach

Ešte v prvej vlne boli zverejňované denné štatistiky o pozitívne testovaných oveľa podrobnejšie. Mohli sme sa dozvedieť vek, pohlavie a konkrétne trvalé bydlisko nakazeného. Dnes sú už zverejňované len okresy, odkiaľ nové prípady prichádzajú. V článku, ktorý sme publikovali 19. apríla, sme písali o nových prípadoch, ktoré pribudli v Gemerskom Sade, Licinciach, Veľkom Blhu, Šimonovciach a Zacharovciach.

Nové prípady hlási Veľký Blh i Gemerský Sad, COVID-19 majú aj v Licinciach

4. Za Revúcou smerom na Muráň sa zrazili osobné vozidlá, hlásia zranených

Jedinou témou, ktorá sa zaradila do TOP 10 článkov a nemá súvis s ochorením COVID-19, je práve článok o dopravnej nehode medzi Revúcou a Muráňom. Pri nej sa zrazili dve osobné autá. Jeden z účastníkov dopravnej nehody ešte v ten deň svojim zraneniam podľahol. Článok bol publikovaný 12. júla.

Za Revúcou smerom na Muráň sa zrazili osobné vozidlá, hlásia zranených

3. Poznáme bydlisko nakazených pacientov, údajne pracovali v priemyselnom parku

Tretí najčítanejší článok v roku 2020 na portáli Sobotnik.sk bol o údajne pozitívne testovanom manželskom páre, ktorý sa vrátil zo zahraničia. Článok vyšiel 19. júna.

Poznáme bydlisko nakazených pacientov, údajne pracovali v priemyselnom parku

2. Vláda zaviedla zákaz vychádzok počas Veľkej noci

Predošlé články, ktoré sme v tomto článku spomenuli, dosahovali hranicu čítanosti od 10-tisíc až po necelých 13-tisíc. Avšak, tento článok, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, mal čítanosť 24-tisíc. Písali sme v ňom o zákaze vychádzania, ktorý vláda Slovenskej republiky vyhlásila na veľkonočné sviatky. Boli však aj niektoré výnimky, ako napríklad cesta do práce, nákup v najbližších potravinách či účasť na pohrebe blízkej osoby. Článok sme publikovali 6. apríla.

Vláda zaviedla zákaz vychádzok počas Veľkej noci

1. V Rožňave je potvrdený prvý prípad koronavírusu

Najčítanejším článkom na portáli Sobotnik.sk v roku 2020 a aj jeho celej histórii bol o prvom potvrdenom prípade v regióne Rožňavy, konkrétne v obci Rochovce. Článok, ktorý bol publikovaný 16. marca nabral do dnešného dňa čítanosť 28 117.

V Rožňave je potvrdený prvý prípad koronavírusu

Za tieto čísla ďakujeme len vám a dúfame, že nám ostanete verní aj v roku 2021, v ktorom sa budeme snažiť prinášať vám ešte viac zaujímavostí a článkov. Ak chcete vedieť o dianí v našom okrese, sledujte nás na našom Facebooku či Instagrame

Pridaj komentár