V okrese Rožňava bol vysoký podiel pozitívnych antigénových testov

OKRES ROŽŇAVA – Zdravotníci v okrese Rožňava vykonali počas prvého týždňa roku 2021 až 5 988 testov na piatich odberových miestach. Menej potešujúce je, že pozitívnych testov na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus bolo až 303 ľudí. To predstavuje 5,06 %. Informuje o tom mesto Rožňava na svojej oficiálnej webovej stránke.

„Na dvoch odberových miestach, v Dobšinej a Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Rožňave, sa rozbehlo objednávanie na testovanie prostredníctvom formulára na webe korona.gov.sk,“ píše sa na webovom sídle mesta. Na ďalších troch mobilných odberových miestach, teda v Slovenskom červenom kríži, vojenskom útvare a nemocnici Svet zdravia si treba vyčkať v rade.

Na antigénové testovanie na odberovom mieste RÚVZ sa dá prihlásiť cez objednávací formulár na webe korona.gov. Záujemca dostane sms alebo e-mail s presným dátumom a časom, kedy má prísť. Rovnakou formou príde aj výsledok. Na vyžiadanie ho však zdravotníci vyhotovia aj v písomnej podobe.

Odberové miesto RÚVZ po novom pracuje okrem utorka a štvrtka (v čase od 14.00 do 16.00 hod.) aj v nedeľu v čase od 13.00 do 16.00 hod. Platí, že testovaní budú len tí, ktorí sa vopred registrovali na webe.

Zdroj: Mesto Rožňava  foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár