HaZZ: Hasiči mali v noci prácu pri horiacom aute pri Dúžave i havárii v Klenovci

DÚŽAVA/KLENOVEC – Hasiči z Rimavskosobotského okresu mali v noci na utorok 2. februára 2021 plné ruky práce. Zasahovali pri dvoch vozidlách, v okresnom meste aj v obci Klenovec. O obidvoch udalostiach informuje Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (OS HaZZ) Banská Bystrica.

Prvý prípad sa stal v katastri Dúžavy, mestskej časti Rimavskej Soboty. Zasahovali tam traja príslušníci HaZZ s jedným kusom techniky pri osobnom motorovom vozidle mimo cesty. „Prebehli hasiace práce. Vo vozidle sa nikto nenachádzal,“ stručne informovalo operačné stredisko.

K druhej udalosti došlo na Ulici obrancov mieru v Klenovci, kde takisto zasahovali traja príslušníci s jedným kusom techniky. Tentoraz však šlo o dopravnú nehodu so zranením.

„Po príjazde vykonaný prieskum miesta dopravnej nehody. Miesto dopravnej nehody vyznačené, vozidlo zastabilizované. Zranené osoby boli vyslobodené, bola im poskytnutá predlekárska pomoc a boli odovzdané posádkam Záchrannej zdravotnej služby. Vykonané protipožiarne opatrenia na vozidle,“ konkretizovalo OS HaZZ.

DOPLNENÉ 2. 1. 2021 o 10:00:
Ako na Facebooku informuje Polícia SR – Banskobystrický kraj, nehoda sa stala včera v neskorých večerných hodinách na ceste medzi Kokavou nad Rimavicou a Klenovcom. „Podľa doteraz zistených informácií, osobné auto VW Passat so štvorčlennou posádkou mladých ľudí šoféroval iba 17-ročný mladík, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia,“ konkretizovala polícia.

 

Vozidlo mladík podľa nej viedol v smere od Kokavy nad Rimavicou do Klenovca, kde tesne pre vjazdom do obce Klenovec dostal s vozidlom šmyk a jeho prednou časťou narazil do betónového premostenia odvodňovacieho mostíka. Následne zostalo auto prevrátené na boku.

 

„Pri nehode došlo k zraneniam jej účastníkov. Ťažké zranenie utrpela 18-ročná spolujazdkyňa z Klenovca. Vodič a 15-ročná spolujazdkyňa utrpeli ľahšie zranenia. V prípade ďalšieho spolujazdca, 18-ročného Klenovčana išlo o zranenie, ktoré si vyžiadalo jednorazové ošetrenie,“ uviedla polícia.

 

Mladíkovi, ktorý vozidlo šoféroval bola pri dychovej skúške na alkohol nameraná hodnota, ktorá v prepočte predstavuje viac ako 1,5 promile alkoholu. V súvislosti s nehodou prebieha trestné stíhanie vo veci prečinu ťažkej ujmy na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

VODIČ BEZ „VODIČÁKU“, ALKOHOL…

AUTO SO ŠTYRMI MLADÝMI ĽUĎMI V NOCI HAVAROVALO NEĎALEKO KLENOVCA

Nehoda sa stala…

Uverejnil používateľ Polícia SR – Banskobystrický kraj Utorok 2. februára 2021

Zdroj: OS HaZZ, Foto: ilustračné

Pridaj komentár