LUČENEC: Sčítaných je v meste už viac ako 10-tisíc ľudí

LUČENEC – Sčítanie obyvateľov, domov a bytov prebieha už niekoľko dní a v meste Lučenec sa podarilo započítať už viac ako 10-tisíc ľuďom, čo predstavuje takmer 40 percent obyvateľstva mesta. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke. 

„Podľa našich údajov z monitoringu je v meste Lučenec sčítaných k 24. februáru 37,25% obyvateľov, čo predstavuje 10 017 občanov. Samospráva argumentuje potrebou dostať do rozpočtu peniaze a skvalitniť život v meste. Stačí pár klikov, vďaka ktorým budú vedieť urobiť život v Lučenci kvalitnejším,“ píše sa na webe.

Ako povedala generálna riaditeľka Sekcie sociálnych štatistík a demografie, Štatistického úradu SR Ľudmila Ivančíková, finálnym úspechom bude to, že sa samostatne započíta 70 percent obyvateľstva. „Na sčítanie sa je stále dosť času, preto apelujem na obyvateľov, aby sa sčítavali, svoju zákonnú povinnosť si splnili a ak sa nemôžu respektíve nevedia sčítať sami, aby požiadali svojich blízkych o pomoc pri sčítaní. V tomto období NIKOHO doma nenavštívi sčítací asistent,“ povedala.

Podľa údajov z webovej stránky sčítanie.sk je na celom Slovensku k 25. februáru sčítaných 60 percent obyvateľstva, čo predstavuje viac ako 2 milióny obyvateľov. V Banskobystrickom samosprávnom kraji je k vyššie uvedenému dátumu sčítaných 38 percent obyvateľstva, čo je druhý najnižší výsledok v rámci Slovenska. Najviac obyvateľov zo Slovenska je sčítaných v Bratislavskom kraji, kde ich je dokopy 45 percent.

Pridaj komentár