Na bicykloch na Gemer – cyklotrasy pre začiatočníkov aj náročných

Gemer patrí k jedným z najkrajších turistických regiónov na Slovensku. Má bohatú históriu, prírodné pamiatky aj množstvo kultúrnych aktivít. Na svoje si tu prídu aj cyklisti. Poďte s nami spoznávať Gemer zo sedla svojho bicykla.

Máte chuť vybrať sa na dobrodružstvo? Gemer je skvelým miestom, kde začať. Ponúka možnosti pre každého, či už ste začiatočník alebo profesionál, či si len chcete spraviť pekný výlet s rodinou. Každý si tu vyberie to svoje. Tak vytiahnite bicykle, pohodlné oblečenie a zvoľte si správnu trasu.

Z Teplého Vrchu za danielmi

Plánujete výlet s deťmi? Cyklotrasa z Teplého Vrchu do danielej zvernice je ideálna a zvládnu aj deti a začiatočníci. Cesta vedie z Teplého Vrchu smerom na Padarovce, Dražice a Veľký Blh. Nie je to ale len rovinka a môžu vás potrápiť aj mierne stúpania cez les aj poľné cesty. No na konci tejto trasy vás čaká nádherná príroda a množstvo zaujímavostí. Danielia zvernice je prístupná po dohode s majiteľmi a vedie cez ňu náučný chodník, vďaka ktorému budete spoznávať život danielov. A ak budete potichu, spozorujete aj stádo danielov, ako si nerušene užívajú deň.

Smerom na Gombaseckú jaskyňu

Na Gemeri nájdete hneď niekoľko jaskýň. Okrem Ochtinskej aragonitovej jaskyne je obľúbená aj tá Gombasecká. Zhodou okolností je dokonca aj jednou z najvýznamnejších jaskýň v tejto oblasti a patrí do svetového prírodného dedičstva. Obdivovať v nej môžete tekuté trubicové stalaktitové útvary.

Cyklotrasa sa začína v obci Zádielska Tiesňava a pokračuje cyklomagistrálou Slovenský kras popri potoku  až do Drnavy a potom smerom na Lipovník a Rožňavu. Tu vás čaká krátky úsek jazdy po hlavnej ceste smerujúcej do Kružnej, takže si dávajte pozor, aby ste neprišli k úrazu. Nakoniec vás cesta zavedie cez Slavec do areálu jaskyne.

K Domici aj gotickým pamiatkam z Gemerskej Hôrky

U jaskýň ešte zostaneme a vyberieme sa do Domice, najväčšej slovenskej jaskyne so svetovým významom. Obdivovať v nej isto budete nielen kvapľovú výzdobu, ale užijete si aj prehliadku s krátkou plavbou.

Cyklotrasu zvládnu všetky vekové kategórie a začína sa v Gemerskej Hôrke smerom na Plešivec. Tu sa môžete na chvíľu zastaviť a obzrieť si monumentálnu zvonicu s gotickým kostolom a kaplnkou Bebekovcov. V obci potom môžete zahliadnuť aj pozostatky Plešiveckého vodného hradu. Z Plešivca sa vydajte smerom na Dlhú Ves a nakoniec jaskyňu Domica.

S výberom toho pravého bicykla pre vás vám pomôže Heureka.sk, kde nájdete hodnotenia a recenzie od skutočných ľudí, ktorí si bicykel kúpili pred vami. Českí zákazníci môžu vyberať silniční kolana Heureka.cz.

Zdroj: tlačová správa, PR článok

One Reply to “Na bicykloch na Gemer – cyklotrasy pre začiatočníkov aj náročných”

  1. Pingback: BBSK sa snaží získať financie na druhú časť cyklotrasy R. Sobota - Poltár

Pridaj komentár