R. SOBOTA: Mesto nakúpi a rozdá desiatky tisíc respirátorov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mesto Rimavská Sobota nakúpi 20-tisíc respirátorov typu FFP2 a rozdá ich do každej domácnosti. Informoval o tom primátor mesta a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Jozef Šimko na svojom Facebooku. 

„Na zasadnutí Národnej rady SR 5.2.2021 minister financií E. Heger predložil návrh na prijatie zákona, aby sa respirátory predávali bez DPH. Na tento návrh som reagoval a žiadal aby sa uvedené respirátory poskytli všetkým obyvateľom Slovenskej republiky bezplatne,“ napísal Šimko na úvod príspevku.

Ako ďalej dodal, keďže Šimkov návrh v parlamente neprešiel, na zasadnutí krízového štábu mesta navrhol, aby mesto nakúpilo 20-tisíc respirátorov a rozdali sa do každej domácnosti. Návrh bol schválený. „Distribúciu zabezpečí mesto, prostredníctvom zamestnancov mestského úradu bezplatne,“ doplnil na záver. 

Ako povedal Šimko pre Sobotnik.sk, momentálne to vyzerá tak, že jeden respirátor sa bude nakupovať za 42 centov. Roznáša to budú pracovníci Mestského úradu, každý dostane jednu oblasť. „Respirátory chceme distribuovať aj do mestských častí,“ povedal Šimko. Každá domácnosť dostane po dva respirátory.

Počas uplynulého víkendu (6. a 7. februára) spravili podobnú vec aj poslanci poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť. Každému občanovi nad 65 rokov, ktorý požiadal o respirátor, hodili do schránky jeden kus respirátora typu FFP2. Tí, ktorí nestihli oň nestihli požiadať, môžu urobiť do 18. 2. 2021 e-mailom odvaznyrespirator@odvazmesazrychlit.sk.

Pridaj komentár