B. Kollár podporil výstavbu priemyselného parku v R. Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA – Predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Boris Kollár podporil výstavbu priemyselného parku v Rimavskej Sobote, ktorý by mal mestu priniesť viac ako 500 pracovných miest. Kollár sa tak vyjadril na zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote v utorok 23. 2. 2021. Vyjadril jednoznačnú podporu tomuto významnému zámeru, ktorý tak môže pomôcť regiónu Rimavskej Soboty s jeho problémom vysokej nezamestnanosti.

Primátor mesta Jozef Šimko informoval predsedu B. Kollára o neľahkej situácii celého regiónu Rimavskej Soboty spôsobenej vysokou nezamestnanosťou. Podľa slov primátora mesta bolo jej dôvodom aj zrušenie niekoľko sto pracovných miest po zániku významného zamestnávateľa v regióne pred štyrmi rokmi. Po ukončení rokovania J. Šimko pozval predsedu parlamentu na miesto plánovanej výstavby nového priemyselného parku SEVER. Mesto Rimavská Sobota má záujem vo svojom katastrálnom území realizovať prípravu územia vhodného na umiestnenie nových investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb, výskumu a vývoja vybudovaním priemyselného parku.

Boris Kollár prišiel na prehliadku pozemkov, kde by mal stáť priemyselný park.

„Tento región je najviac a najťažšie skúšaný, má vyše dvadsať percentnú nezamestnanosť. Keď chceme tento región pozdvihnúť a pomôcť mu, je našou povinnosťou podporiť takýto projekt a nasmerovať sem pomoc bez ohľadu na politickú príslušnosť,“ zdôraznil predseda parlamentu B. Kollár.

Práve 20. januára tohto roku bola uznesením vlády schválená realizácia priemyselného parku v Rimavskej Sobote vo verejnom záujme. „Táto vláda má najvyššiu prioritu pokiaľ ide o dobro a pomoc ľuďom. Naši ministri okamžite podporili na vláde tento projekt, ktorý by mal regiónu priniesť vytvorenie minimálne 500 pracovných miest,“ ubezpečil predseda B. Kollár.

Zároveň počas otvorenia Mestského zastupiteľstva poďakoval prítomnému podpredsedovi vlády a ministrovi hospodárstva R. Sulíkovi za toto nasmerovanie investície, a tiež mestským poslancom za schválenie plánu na vytvorenie priemyselného parku, ktorý by mal byť jeden z najväčších priemyselných parkov v oblasti južného Slovenska.

Zdroj: tlačový odbor NRSR, Sobotnik.sk  Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár