V okrese R. Sobota je bez elektriny stále okolo 2000 odberných miest

R. SOBOTA – Zhruba 2000 odberných miest v okrese Rimavská Sobota je po celodennom snežení a silnom vetre stále bez prívodu elektriny. Región tak zostáva v tomto smere najzasiahnutejším na celom strednom Slovensku. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

Najviac zasiahnutými oblasťami v okrese sú podľa neho mestá a dediny Lukovištia, Kraskovo, Rimavské Brezovo, Rimavská Baňa, Zalužany, Kyjatice, Hnúšťa, Lipovec, Ratkovská Suchá, Ratkovské Bystré, Rybník, Hodejov, Konrádovce, Blhovce, Hajnáčka, Gortva. Podľa našich informácií však napríklad v R. Zalužanoch zapli elektrinu už popoludní, avšak krátkodobé výpadky sa objavili aj potom.

„Najväčšie problémy počas dňa spôsobovalo počasie, rozmočený terén a neprístupné cesty. Na viacerých miestach znemožnili prejazd techniky popadané stromy. Pri odstraňovaní prekážok pomáhali hasiči aj špecializované firmy,“ konštatoval Gejdoš.

Stredoslovenská distribučná žiada zasiahnutých obyvateľov o strpenie, najmä tých, ktorí zostanú bez elektriny aj počas noci. Napriek tomu, že bolo v teréne od skorého rána až do neskorého večera takmer tristo mužov, okolnosti a počasie im podľa hovorcu nedovolili spraviť viac.

„Treba zdôrazniť, že počas noci sú niektoré úkony na vedení vysokého napätia nielen extrémne nebezpečné, ale aj zakázané. A tiež to, že pri využití maximálnych kapacít nie je možné pracovať bez prestávky v plnej sile celý deň a celú noc,“ dodal Gejdoš.

Niektorí obyvatelia stredného Slovenska, vrátane okresu R. Sobota, teda strávia noc bez elektriny. Stále platia výstrahy pred vetrom a snehom. SSD avizuje na zajtra pokračovanie v odstraňovaní porúch.

Zdroj a foto: SSD

Pridaj komentár