Autobusy v okresoch Revúca a R. Sobota budú premávať v prázdninovom režime

Autobusy SAD Lučenec v okresoch Revúca a Rimavská Sobota budú mimoriadne premávať v prázdninovom režime. Dôvodom je karanténa vodičov, informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Cestujúca verejnosť na prímestských autobusových linkách SAD Lučenec sa od utorka 2. marca musí pripraviť na krátkodobú zmenu cestovných poriadkov. V okresoch Revúca a Rimavská Sobota budú autobusy premávať v režime školské prázdniny. Táto zmena potrvá do stredy 10. marca,“ konkretizovala hovorkyňa.

Dôvodom mimoriadnej zmeny cestovných  poriadkov je aktuálny nedostatok šoférov, ktorí sa v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 nachádzajú v karanténe. Napriek zmene cestovných poriadkov by sa obyvatelia, ktorí nemôžu pracovať v režime home office, aj naďalej mali bez problémov dostať do zamestnania.

„Aktuálne informácie o možnosti dopravného spojenia získa verejnosť na www.sadlc.sk alebo na telefónnom čísle 0650 958 958, tiež na webových stránkach www.ubian.sk a www.cp.sk,“ dodala hovorkyňa.

Prímestské spoje v ďalších okresoch banskobystrického kraja naďalej premávajú v rozšírenom prázdninovom režime, čo znamená, že premávajú aj vybrané spoje, ktoré zabezpečujú prepravu žiakov vybraných ročníkov základných a stredných škôl.

Zdroj: BBSK, Foto: ilustračné

 

Pridaj komentár