FIĽAKOVO: Rozpočet mesta na rok 2021 bude vyrovnaný

FIĽAKOVO – Samospráva mesta Fiľakovo bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom vo výške 10 miliónov eur. Rozhodli o tom poslanci ešte na decembrovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová. Ako uviedla, takmer polovica financií bude smerovať na miestne školské zariadenia.

„Hoci máme za sebou náročný rok 2020 aj z ekonomického hľadiska, podarilo sa nám z neho vďaka promptným opatreniam samosprávy „vyviaznuť bez zranení“. V tomto roku preto budeme môcť dotiahnuť aj na vlaňajšok plánované rekonštrukcie ciest a chodníkov, ktoré trápia mnohých Fiľakovčanov. Okrem nich opätovne zainvestujeme do školstva, technických služieb, do sociálnej oblasti a nezabudneme ani na deti a mládež. Začína sa nám tiež plánovacie obdobie investícií do ďalších rokov, keďže takmer všetky naše ciele a plány z minulých období sa nám podarilo dokončiť. Napriek neľahkému obdobiu nepoľavujeme,“ zhodnotil primátor Attila Agócs.

Takmer 1,7 milióna eur chce samospráva zainvestovať do rozvoja mesta, no väčšinu peňazí získa mesto z dotácii. Z vlastných zdrojov chce mesto minúť 870-tisíc eur. Z týchto peňazí pôjdu financie na vybudovanie denného stacionára pre seniorov, oplotenie mestského parku, rekonštrukciu ciest a chodníkov či vstupu do cintorína.

Samospráva chce rovnako investovať do vybudovania vodovodu pod Červenou skalou sumu približne 44-tisíc eur, rekonštrukcie koncertnej sály za 95-tisíc eur (z nich 83-tisíc z vlastného rozpočtu), komplexnej rekonštrukcie starého vykurovacieho systému v hlavnej budove VPS za 17-tisíc eur či nového detského ihriska na Farskej lúke v hodnote 33-tisíc eur, z ktorých z vlastného rozpočtu investuje vyše 21-tisíc eur.

Opraviť podlahy a riešenie vlhnutia stavby v telocvični FTC plánuje mesto za 70-tisíc eur. Na pilotný projekt vybudovania uzamykateľných zberných ostrovčekov na odpad v dvoch lokalitách vyhradilo mesto 10-tisíc eur. Približne 87-tisíc eur zainvestuje do vypracovania projektových dokumentácií k budúcim investičným akciám. Medzi nimi sú rozsiahla obnova historickej budovy mestského úradu či riešenie dopravnej situácie na Námestí padlých hrdinov.

Zdroj: TS Fiľakovo, foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár